burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko - pusla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

8 belanca

600 g šećera

2 kašike brašna

2 kašike alkoholnog sirća

Fil 1:

8 žumanca

7 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 l mleka

250 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

250 g margarina

100 g mlevenih oraha

Fil 2:

1 l mleka

2 C pudinga od čokolade

14 kašika šećera

1/2 pakle margarina

100 g čokolade

50 g suvog grožđa

Završni fil:

200 g C šlag kreme od vanile

200 ml mleka

čokolada za ukrašavanje

Čoko - pusla

Koraci pripreme

4 belanca umutiti mikserom sa 300 g šećera. Šećer postepeno dodavati.

Kada je dobro umućeno dodati punu kašiku brašna i kašiku sirćeta.

Peći u tepsiji br. 28 obloženoj papirom za pečenje na jakoj vatri oko 10 minuta, a onda sušiti koru na 150 stepeni još 90 minuta.

Ispeći još jednu ovakvu koru.

Za prvi fil umutiti 8 žumanca sa 7 kašika šećera.

Dodati 6 kašika brašna i malo hladnog mleka od pripremljenih pola litre.

Preostalo mleko skuvati, smanjiti temperaturu, dodati umućena žumanca i skuvati fil.

Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa kad se fil ohladi doadti margarin, vanilin šećer i orahe.

Za drugi fil skuvati 2 pudinga od čokolade u mleko sa šećerom, pa dodati suvo grožđe prethodno potopljeno u toplu vodu.

Može se dodati i rum u vodu.

Kad se fil prohladi dodati umućen margarin i čokoladu iseckanu na kockice.

Složiti tortu: kora, 1 fil, 2 fil, kora, 1 fil, drugi fil.

Odozgo je premazati umućenom šlag kremom i ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Naši proizvodi

Čoko - pusla

Koraci pripreme

4 belanca umutiti mikserom sa 300 g šećera. Šećer postepeno dodavati.

Kada je dobro umućeno dodati punu kašiku brašna i kašiku sirćeta.

Peći u tepsiji br. 28 obloženoj papirom za pečenje na jakoj vatri oko 10 minuta, a onda sušiti koru na 150 stepeni još 90 minuta.

Ispeći još jednu ovakvu koru.

Za prvi fil umutiti 8 žumanca sa 7 kašika šećera.

Dodati 6 kašika brašna i malo hladnog mleka od pripremljenih pola litre.

Preostalo mleko skuvati, smanjiti temperaturu, dodati umućena žumanca i skuvati fil.

Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa kad se fil ohladi doadti margarin, vanilin šećer i orahe.

Za drugi fil skuvati 2 pudinga od čokolade u mleko sa šećerom, pa dodati suvo grožđe prethodno potopljeno u toplu vodu.

Može se dodati i rum u vodu.

Kad se fil prohladi dodati umućen margarin i čokoladu iseckanu na kockice.

Složiti tortu: kora, 1 fil, 2 fil, kora, 1 fil, drugi fil.

Odozgo je premazati umućenom šlag kremom i ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept