0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 belanca
600 g šećera
2 kašike brašna
2 kašike alkoholnog sirća
8 žumanca
7 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 l mleka
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g margarina
100 g mlevenih oraha
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
14 kašika šećera
1/2 pakle margarina
100 g čokolade
50 g suvog grožđa
200 g C šlag kreme od vanile
200 ml mleka
čokolada za ukrašavanje
4 belanca umutiti mikserom sa 300 g šećera. Šećer postepeno dodavati.
Kada je dobro umućeno dodati punu kašiku brašna i kašiku sirćeta.
Peći u tepsiji br. 28 obloženoj papirom za pečenje na jakoj vatri oko 10 minuta, a onda sušiti koru na 150 stepeni još 90 minuta.
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Za prvi fil umutiti 8 žumanca sa 7 kašika šećera.
Dodati 6 kašika brašna i malo hladnog mleka od pripremljenih pola litre.
Preostalo mleko skuvati, smanjiti temperaturu, dodati umućena žumanca i skuvati fil.
Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa kad se fil ohladi doadti margarin, vanilin šećer i orahe.
Za drugi fil skuvati 2 pudinga od čokolade u mleko sa šećerom, pa dodati suvo grožđe prethodno potopljeno u toplu vodu.
Može se dodati i rum u vodu.
Kad se fil prohladi dodati umućen margarin i čokoladu iseckanu na kockice.
Složiti tortu: kora, 1 fil, 2 fil, kora, 1 fil, drugi fil.
Odozgo je premazati umućenom šlag kremom i ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
4 belanca umutiti mikserom sa 300 g šećera. Šećer postepeno dodavati.
Kada je dobro umućeno dodati punu kašiku brašna i kašiku sirćeta.
Peći u tepsiji br. 28 obloženoj papirom za pečenje na jakoj vatri oko 10 minuta, a onda sušiti koru na 150 stepeni još 90 minuta.
Ispeći još jednu ovakvu koru.
Za prvi fil umutiti 8 žumanca sa 7 kašika šećera.
Dodati 6 kašika brašna i malo hladnog mleka od pripremljenih pola litre.
Preostalo mleko skuvati, smanjiti temperaturu, dodati umućena žumanca i skuvati fil.
Posebno umutiti margarin i šećer u prahu pa kad se fil ohladi doadti margarin, vanilin šećer i orahe.
Za drugi fil skuvati 2 pudinga od čokolade u mleko sa šećerom, pa dodati suvo grožđe prethodno potopljeno u toplu vodu.
Može se dodati i rum u vodu.
Kad se fil prohladi dodati umućen margarin i čokoladu iseckanu na kockice.
Složiti tortu: kora, 1 fil, 2 fil, kora, 1 fil, drugi fil.
Odozgo je premazati umućenom šlag kremom i ukrasiti rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.