burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12 mafina

Čoko mafini sa srcem od kokosa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12 mafina

Sastojci

12 papirnih korpica

Za tamnu smesu:

140 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

1/3 kašičice C sode bikarbone

2 kašike C kakao praha

1 celo jaje

70 g šećera

1 C vanilin šećer

1,5 dl jogurta

40 g margarina

Za srce mafina:

75 g margarina

50 g C kokosa

2 kašike C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

Za čoko glazuru:

50 g čokolade za kuvanje

1 kašika C kakao praha

2 kašike mleka

40 g margarina

Za dekoraciju:

C kokos i rendana čokolada

Čoko mafini sa srcem od kokosa

Koraci pripreme

U jedan sud pomešajte brašno, C kakao, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

U drugi sud mikserom umutite jaje sa šećerom i C vanilin šećerom, pa dodajte omekšali margarin i jogurt, pa u to dodajte suve sastojke i sve dobro umutite mikserom da dobijete ujednačenu smesu.

Posebno u manji sud stavite omekšali margarin, C šećer u prahu i C kokos i sve dobro sjedinite (ja sam kratko mikserom najmanjom brzinom), a zatim sam rukama dobro izradila tako da smesa bude kompaktna. Od nje oblikujte 12 loptica (kuglica) i stavljajte ih na plitak tanjir.

U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa svaku napunite do pola tamnom smesom. U sredinu utisnite po jednu lopticu od kokosa, pa dopunite korpice ostatkom tamne smese.

Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 C i pecite oko 20-25 min. (zavisno od rerne).

Za to vreme na laganoj vatri otopite izlomljenu čokoladu, C kakao, mleko i margarin, sve vreme mešajući.

Pečene mafine sa korpicama izvadite iz kalupa, malo ih ohladite, pa vrh prelijte mlakom čokoladnom glazurom.

Ostavite da se glazura dovoljno stegne, pa mafine po želji umačite u kokos, rendanu čokoladu ili mešavinu kokosa i rendane čokolade.

Naravno, možete ih ostaviti i samo sa čoko prelivom.

Naši proizvodi

Čoko mafini sa srcem od kokosa

Koraci pripreme

U jedan sud pomešajte brašno, C kakao, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

U drugi sud mikserom umutite jaje sa šećerom i C vanilin šećerom, pa dodajte omekšali margarin i jogurt, pa u to dodajte suve sastojke i sve dobro umutite mikserom da dobijete ujednačenu smesu.

Posebno u manji sud stavite omekšali margarin, C šećer u prahu i C kokos i sve dobro sjedinite (ja sam kratko mikserom najmanjom brzinom), a zatim sam rukama dobro izradila tako da smesa bude kompaktna. Od nje oblikujte 12 loptica (kuglica) i stavljajte ih na plitak tanjir.

U kalup za mafine stavite papirne korpice, pa svaku napunite do pola tamnom smesom. U sredinu utisnite po jednu lopticu od kokosa, pa dopunite korpice ostatkom tamne smese.

Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 C i pecite oko 20-25 min. (zavisno od rerne).

Za to vreme na laganoj vatri otopite izlomljenu čokoladu, C kakao, mleko i margarin, sve vreme mešajući.

Pečene mafine sa korpicama izvadite iz kalupa, malo ih ohladite, pa vrh prelijte mlakom čokoladnom glazurom.

Ostavite da se glazura dovoljno stegne, pa mafine po želji umačite u kokos, rendanu čokoladu ili mešavinu kokosa i rendane čokolade.

Naravno, možete ih ostaviti i samo sa čoko prelivom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept