0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
5 banana
2 C pudinga od čokolade
1 l mleka
2 kašike šećera
2 kašike C šećera u prahu
1 l mleka
500 ml mlečne slatke pavlake
200 g keksa
Skuvati puding od čokolade prema uputstvu sa kesice (1 l mleka, 2 kašike šećera, 2 kesice C pudinga).
Kada se skuva prekriti providnom folijom površinu pudinga kako se ne bi stvorila korica i ostaviti u frižideru da se ohladi najmanje 1h.
Kada je puding ohlađen, umutiti slatku pavlaku sa 2 kašike C šećera u prahu. Preporuka je da se koristi mlečna slatka pavlaka koja je nezaslađena. Može se kao zamena koristiti i biljna pavlaka, ako je zaslađena onda je ulupajte bez dodavanja šećera u prahu. Pavlaka mora da bude hladna kako bi se dobro umutila.
Izgnječite dve banane. Pomešajte zajedno ohlađen puding, ulupanu slatku pavlaku i izgnječene banane.
Keks polomite na krupne komade, a preostale 3 banane isecite na kolutiće.
U veliku činiju ređajte u slojevima:
1. fil
2. keks
3. banane
U zavisnosti od veličine činije, ovaj proces ponovite 2-3 puta. Ostavite malo fila da prekrijete poslednji sloj banana.
Ukrasite po želji.
Ostaviti u frižderu da se ohladi na nekoliko sati, ako možete da odolite iskušenju da ne probate odmah. Služiti u činijama.
Skuvati puding od čokolade prema uputstvu sa kesice (1 l mleka, 2 kašike šećera, 2 kesice C pudinga).
Kada se skuva prekriti providnom folijom površinu pudinga kako se ne bi stvorila korica i ostaviti u frižideru da se ohladi najmanje 1h.
Kada je puding ohlađen, umutiti slatku pavlaku sa 2 kašike C šećera u prahu. Preporuka je da se koristi mlečna slatka pavlaka koja je nezaslađena. Može se kao zamena koristiti i biljna pavlaka, ako je zaslađena onda je ulupajte bez dodavanja šećera u prahu. Pavlaka mora da bude hladna kako bi se dobro umutila.
Izgnječite dve banane. Pomešajte zajedno ohlađen puding, ulupanu slatku pavlaku i izgnječene banane.
Keks polomite na krupne komade, a preostale 3 banane isecite na kolutiće.
U veliku činiju ređajte u slojevima:
1. fil
2. keks
3. banane
U zavisnosti od veličine činije, ovaj proces ponovite 2-3 puta. Ostavite malo fila da prekrijete poslednji sloj banana.
Ukrasite po želji.
Ostaviti u frižderu da se ohladi na nekoliko sati, ako možete da odolite iskušenju da ne probate odmah. Služiti u činijama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.