burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čoko-banana puding

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

5 banana

2 C pudinga od čokolade

1 l mleka

2 kašike šećera

2 kašike C šećera u prahu

1 l mleka

500 ml mlečne slatke pavlake

200 g keksa

Čoko-banana puding

Koraci pripreme

Skuvati puding od čokolade prema uputstvu sa kesice (1 l mleka, 2 kašike šećera, 2 kesice C pudinga).

Kada se skuva prekriti providnom folijom površinu pudinga kako se ne bi stvorila korica i ostaviti u frižideru da se ohladi najmanje 1h.

Kada je puding ohlađen, umutiti slatku pavlaku sa 2 kašike C šećera u prahu. Preporuka je da se koristi mlečna slatka pavlaka koja je nezaslađena. Može se kao zamena koristiti i biljna pavlaka, ako je zaslađena onda je ulupajte bez dodavanja šećera u prahu. Pavlaka mora da bude hladna kako bi se dobro umutila.

Izgnječite dve banane. Pomešajte zajedno ohlađen puding, ulupanu slatku pavlaku i izgnječene banane.

Keks polomite na krupne komade, a preostale 3 banane isecite na kolutiće.

U veliku činiju ređajte u slojevima:
1. fil
2. keks
3. banane

U zavisnosti od veličine činije, ovaj proces ponovite 2-3 puta. Ostavite malo fila da prekrijete poslednji sloj banana.

Ukrasite po želji.

Ostaviti u frižderu da se ohladi na nekoliko sati, ako možete da odolite iskušenju da ne probate odmah. Služiti u činijama.

Naši proizvodi

Čoko-banana puding

Koraci pripreme

Skuvati puding od čokolade prema uputstvu sa kesice (1 l mleka, 2 kašike šećera, 2 kesice C pudinga).

Kada se skuva prekriti providnom folijom površinu pudinga kako se ne bi stvorila korica i ostaviti u frižideru da se ohladi najmanje 1h.

Kada je puding ohlađen, umutiti slatku pavlaku sa 2 kašike C šećera u prahu. Preporuka je da se koristi mlečna slatka pavlaka koja je nezaslađena. Može se kao zamena koristiti i biljna pavlaka, ako je zaslađena onda je ulupajte bez dodavanja šećera u prahu. Pavlaka mora da bude hladna kako bi se dobro umutila.

Izgnječite dve banane. Pomešajte zajedno ohlađen puding, ulupanu slatku pavlaku i izgnječene banane.

Keks polomite na krupne komade, a preostale 3 banane isecite na kolutiće.

U veliku činiju ređajte u slojevima:
1. fil
2. keks
3. banane

U zavisnosti od veličine činije, ovaj proces ponovite 2-3 puta. Ostavite malo fila da prekrijete poslednji sloj banana.

Ukrasite po želji.

Ostaviti u frižderu da se ohladi na nekoliko sati, ako možete da odolite iskušenju da ne probate odmah. Služiti u činijama.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept