burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Čoko banana mafin

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 sveža jaja

130 g C šećera u prahu

3 veće banane

1 dl ulja

50 ml kisele vode

1 kašika eurokrema, nutele

230 g brašna

1 kesica C praška za pecivo

3 kašičice kakao praha ili rogača

100 g krupno rendane čokolade

30 kašičica eurokrema, nutele

Čoko banana mafin

Koraci pripreme

Umutite penasto dva jaja i 130 g šećera, dodajte (viljuškom) ispasirane banane(3), 1 dl ulja i 50 ml kisele vode. Dodajte kašiku svog omiljenog krema (eurokrem, nutela). Lepo sve sjedinite.

Nastavite mućenje mikserom na najmanjoj brzini i dodajte sve suve sastojke (230 g brašna, prašak za pecivo, kakao prah). Njih nije loše predhodno sjediniti. Naravno može i jedno po jedno.

Dodajte na kraju 100 g krupno rendane čokolade. Predlog je upotreba noža za ljušćenje krompira, šargarepe i tome slično, po dužini se vuče preko čokolade, i tako ispadnu prelepi rendani parčići čokolade, ponekad i spiralice. Promešajte lagano špatulom.

U kalupu za mafine, stavite papirnate korpice, sipajte jednu kašiku smese, pa kašičicu eurokrema ili nutele, pa još jednu kašiku smese. Prelepi su i bez unutrašnjeg dodatka krema. Korpice napunite do 2/3, jer dosta narastu.

Peku se 15 minuta na 200 C.

Dekoracija:
Mogu se preliti otopljenom čokoladom, mogu umućenim šlagom, mogu domaćim fondanom, mogu rojal masom, sve po želji ili jednostavno mogu i bez preliva.

Mafini su prelepi, mekani, tope se u ustima, a za ljubitelje čokoladnih poslastica, ovo je savršen mafin.

Naši proizvodi

Čoko banana mafin

Koraci pripreme

Umutite penasto dva jaja i 130 g šećera, dodajte (viljuškom) ispasirane banane(3), 1 dl ulja i 50 ml kisele vode. Dodajte kašiku svog omiljenog krema (eurokrem, nutela). Lepo sve sjedinite.

Nastavite mućenje mikserom na najmanjoj brzini i dodajte sve suve sastojke (230 g brašna, prašak za pecivo, kakao prah). Njih nije loše predhodno sjediniti. Naravno može i jedno po jedno.

Dodajte na kraju 100 g krupno rendane čokolade. Predlog je upotreba noža za ljušćenje krompira, šargarepe i tome slično, po dužini se vuče preko čokolade, i tako ispadnu prelepi rendani parčići čokolade, ponekad i spiralice. Promešajte lagano špatulom.

U kalupu za mafine, stavite papirnate korpice, sipajte jednu kašiku smese, pa kašičicu eurokrema ili nutele, pa još jednu kašiku smese. Prelepi su i bez unutrašnjeg dodatka krema. Korpice napunite do 2/3, jer dosta narastu.

Peku se 15 minuta na 200 C.

Dekoracija:
Mogu se preliti otopljenom čokoladom, mogu umućenim šlagom, mogu domaćim fondanom, mogu rojal masom, sve po želji ili jednostavno mogu i bez preliva.

Mafini su prelepi, mekani, tope se u ustima, a za ljubitelje čokoladnih poslastica, ovo je savršen mafin.

Autor

Vanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept