0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
500 ml punomasnog mleka
75 g stevije ili C šećera u prahu
75 g mlevenih badema
2 kašičice kokosovog ili suncokretovog ulja
230 g krem sira
2 kašike limunovog soka
2 kašičice ekstrata vanile
130 g svežih malina
prstohvat C želatina
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U loncu zagrejte mleko, dok ne proključa, smanjite vatru, dodajte 50 g stevije i C želatin i ostavite da se kuva nekih pola sata, uz povremeno mešanje.
Kada se smesa smanji i zgusne, skinite sa šporeta.
Pomešajte smesu mlevenih badema, rastopljenog kokosovog ulja i 25 g stevije. Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro je utisnite. Koru pecite u rerni, 7-8 minuta.
U posudi, mikserom izmutite sir, dok ne dobijete klatku smesu. Dodajte limunov sok, ekstrat vanile i ohlađenu smesu s mlekom.
Mešajte sve dok se smesa ne sjedini, pa dodajte maline.
U koru izlijte smesu i stavite u frižider na minimum 3 sata, da se sve stegne.
Ukrasite po želji.
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U loncu zagrejte mleko, dok ne proključa, smanjite vatru, dodajte 50 g stevije i C želatin i ostavite da se kuva nekih pola sata, uz povremeno mešanje.
Kada se smesa smanji i zgusne, skinite sa šporeta.
Pomešajte smesu mlevenih badema, rastopljenog kokosovog ulja i 25 g stevije. Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro je utisnite. Koru pecite u rerni, 7-8 minuta.
U posudi, mikserom izmutite sir, dok ne dobijete klatku smesu. Dodajte limunov sok, ekstrat vanile i ohlađenu smesu s mlekom.
Mešajte sve dok se smesa ne sjedini, pa dodajte maline.
U koru izlijte smesu i stavite u frižider na minimum 3 sata, da se sve stegne.
Ukrasite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.