burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija14

Čiz kejk sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
14

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog keksa

5 supenih kašika mleka

150 g margarina

Za beli fil:

2 pakovanja sira (ala kajmak 2 x 250 g)

8 kašika C šećera u prahu

1 kesica C želatina

1/4 l slatke pavlake

1 C vanilin šećer

Završni fil od voća:

500 g malina ili nekog voća po želji

8 kašika šećera

1 kesica C želatina

2 dl vode

Čiz kejk sa malinama

Koraci pripreme

Umešati smesu za koru i dobro je izgnječiti rukama. Staviti u kalup ,dobro je pritisnuti i ostaviti u frižider da se stegne 20 min.

Za beli fil prvo se umuti kajmak sa šećerom. Doda se zatim želatin pripremljen po uputstvu sa kesice ali da bude topao. Posebno umutiti 1/4 l slatke pavlake i spojiti sa prethodnom smesom. Smesu hladiti u frižideru oko 20 minuta i izliti je na koru.

Za završni fil u šerpicu staviti šećer, voće i vodu. Prokuvati 4-5 min. Zatim skinuti sa vatre. U medjuvremenu dok se voće kuva pripremite C želatin po uputstvu pa ga dodajte u voće. Hladite na sobnoj temperaturi, pa odložite u frižider i tek kada se dobro ohladi preliti preko belog fila.

Naši proizvodi

Čiz kejk sa malinama

Koraci pripreme

Umešati smesu za koru i dobro je izgnječiti rukama. Staviti u kalup ,dobro je pritisnuti i ostaviti u frižider da se stegne 20 min.

Za beli fil prvo se umuti kajmak sa šećerom. Doda se zatim želatin pripremljen po uputstvu sa kesice ali da bude topao. Posebno umutiti 1/4 l slatke pavlake i spojiti sa prethodnom smesom. Smesu hladiti u frižideru oko 20 minuta i izliti je na koru.

Za završni fil u šerpicu staviti šećer, voće i vodu. Prokuvati 4-5 min. Zatim skinuti sa vatre. U medjuvremenu dok se voće kuva pripremite C želatin po uputstvu pa ga dodajte u voće. Hladite na sobnoj temperaturi, pa odložite u frižider i tek kada se dobro ohladi preliti preko belog fila.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept