burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

C Princes krofne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za krofnice:

2,5 dl vode

170 g masti

prstohvat soli

350 g brašna

8 jaja

Za fil:

1 litra mleka

4 C pudinga od vanile

3 C vanilin šećera

200 g šećera

1 margarin

500 g C šlaga

kisele vode po potrebi

malo šećera u prahu

C Princes krofne

Koraci pripreme

Za krofnice prokuvamo vodu sa mašću i sa solju. Skinemo sa vatre i umešamo brašno.

Još malo vratimo na vatru, par puta promešamo i sledi hlađenje testa.

Jedan po jedan dodajemo jaje i mutimo sa mikserom da dobijamo ujednačeno glatko testo.

Na pleh obložen sa papirom stavljamo testo uz pomoć dve kašikice, veličine oraha.

Pećnicu zagrejemo na 200 stepeni i krofnice pečemo nekih dvdesetak minuta dok se ne porumene.

Za to vreme skuvamo puding u mleko sa šećerom, kad se ohladi dodajemo margarin, vanilin šećer i četri kašike ulupanog šlaga.

U međuvremenu i šlag ulupamo sa kiselom vodom da bude čvrst.

Krofnice presečemo tako da 1/3 odsečemo, a 2/3 ostavimo za punjenje.

U rupicu stavimo kašiku fila sa C pudingom na to kašiku šlaga, poklopimo sa odsečenim delom i pospemo sa šećerom u prahu.

Naši proizvodi

C Princes krofne

Koraci pripreme

Za krofnice prokuvamo vodu sa mašću i sa solju. Skinemo sa vatre i umešamo brašno.

Još malo vratimo na vatru, par puta promešamo i sledi hlađenje testa.

Jedan po jedan dodajemo jaje i mutimo sa mikserom da dobijamo ujednačeno glatko testo.

Na pleh obložen sa papirom stavljamo testo uz pomoć dve kašikice, veličine oraha.

Pećnicu zagrejemo na 200 stepeni i krofnice pečemo nekih dvdesetak minuta dok se ne porumene.

Za to vreme skuvamo puding u mleko sa šećerom, kad se ohladi dodajemo margarin, vanilin šećer i četri kašike ulupanog šlaga.

U međuvremenu i šlag ulupamo sa kiselom vodom da bude čvrst.

Krofnice presečemo tako da 1/3 odsečemo, a 2/3 ostavimo za punjenje.

U rupicu stavimo kašiku fila sa C pudingom na to kašiku šlaga, poklopimo sa odsečenim delom i pospemo sa šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept