0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
160 g Belanac
5 kašika Šećer
3 kašika Ulje
75 ml Mleko
75 g Pirinčano brasno
1 prstohvat So
200 g Jagode
2 kašika Šecer
200 ml Slatka pavlaka
100 g Krem sir
Rolat koji zaista dekorativan ali i ukusan. Pun finih ukusa, slatko i vocno. Pravo andjeosko uzivanje.
Belanca umutiti sa prstohvatom soli i postepeno dodavati secer. Dodati vanil secer i gustin. Rucno mesati. Posebno pomešati ulje, mleko i pirincano brasno. Bice gusca smesa.
Dve smese sjediniti. Polako rucno mesajuci. Izliti na pek papir i tanko rasporediti. Peci na 160 stepeni oko 17 do 20 minuta, pazeci da piskota ostane bela. Po pecenju uviti u rolat.
Jagode iseckati i pristaviti kuvati sa secerom. Oko 10 minuta. Zatim dodati cvrstin. Ostaviti na hladno.
Umutiti slatku pavlaku sa secerom u prahu i postepeno dodavati krem sir. Secer se moze povecati zavisnosti od ukusa.
Odviti piskotu pa namazati vocnim filom, zatim namazati i kremom. Spoljnji deo ukrasiti kremom i jagodama.
Rolat koji zaista dekorativan ali i ukusan. Pun finih ukusa, slatko i vocno. Pravo andjeosko uzivanje.
Belanca umutiti sa prstohvatom soli i postepeno dodavati secer. Dodati vanil secer i gustin. Rucno mesati. Posebno pomešati ulje, mleko i pirincano brasno. Bice gusca smesa.
Dve smese sjediniti. Polako rucno mesajuci. Izliti na pek papir i tanko rasporediti. Peci na 160 stepeni oko 17 do 20 minuta, pazeci da piskota ostane bela. Po pecenju uviti u rolat.
Jagode iseckati i pristaviti kuvati sa secerom. Oko 10 minuta. Zatim dodati cvrstin. Ostaviti na hladno.
Umutiti slatku pavlaku sa secerom u prahu i postepeno dodavati krem sir. Secer se moze povecati zavisnosti od ukusa.
Odviti piskotu pa namazati vocnim filom, zatim namazati i kremom. Spoljnji deo ukrasiti kremom i jagodama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.