burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Američka pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo za korice:

300 g brašna

200 g margarina

1 kašika šećera

1/2 kašičice soli

8 kašika vode

1 jaje za premazivanje

Nadev od jabuka:

1 kg jabuka

3 kašike C griza

1 kašičica cimeta

100 g margarina

2 pune kašike brašna

60 ml vode

200 g C šećera u prahu

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

U blender stavite brašno, šećer i so, pa kratko stisnite dugme da nož samo prođe kroz brašno.

Brašnu dodajemo maslac i sve zajedno mutimo, dodajemo vodu i mutimo da se sve poveže. Izvadimo testo i premesimo na stolu.

Podelimo na dva dela pa svaki stavimo u kesu i ostavimo sat vemena u frižider. Za to vreme napraviti fil.

Otopiti maslac,dodati brašno i na srednjoj vatri propržiti par minuta. Dodati vodu i šećer zajedno i mešati. Masa će postati srednje gusta i lepljiva. Ostaviti da se ohladi.

Oguliti jabuke i iseći na listiće. Posuti ih cimetom. Dodati zatim sos koji ste prethodno spremili i sve zajedno promešati.

Izvaditi testo iz frižidera. Razvući prvi krug testa 30 cm, namotati na oklagiju i prebaciti u tepsiju. Rukom oblikovati dno i ivice tepsije, zatim sipati nadev.

Zatim razvući drugi krug nešto malo manji od prvog i staviti preko. Umutiti jaje i premazati.

Zagrejati rernu na 200 C, staviti pitu da se peče 15 minuta zatim smanjiti i peći još nekih 40 min.

Naši proizvodi

Američka pita sa jabukama

Koraci pripreme

U blender stavite brašno, šećer i so, pa kratko stisnite dugme da nož samo prođe kroz brašno.

Brašnu dodajemo maslac i sve zajedno mutimo, dodajemo vodu i mutimo da se sve poveže. Izvadimo testo i premesimo na stolu.

Podelimo na dva dela pa svaki stavimo u kesu i ostavimo sat vemena u frižider. Za to vreme napraviti fil.

Otopiti maslac,dodati brašno i na srednjoj vatri propržiti par minuta. Dodati vodu i šećer zajedno i mešati. Masa će postati srednje gusta i lepljiva. Ostaviti da se ohladi.

Oguliti jabuke i iseći na listiće. Posuti ih cimetom. Dodati zatim sos koji ste prethodno spremili i sve zajedno promešati.

Izvaditi testo iz frižidera. Razvući prvi krug testa 30 cm, namotati na oklagiju i prebaciti u tepsiju. Rukom oblikovati dno i ivice tepsije, zatim sipati nadev.

Zatim razvući drugi krug nešto malo manji od prvog i staviti preko. Umutiti jaje i premazati.

Zagrejati rernu na 200 C, staviti pitu da se peče 15 minuta zatim smanjiti i peći još nekih 40 min.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept