0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
45
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
45
5 jaja
150 g C šećera u prahu
100 ml ulja
50 ml mleka
1 kašika arome od vanile
250 g brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
(peku se 2 kore)
1,5 l mleka
4 C pudinga od vanile (160 g)
8 kašika šećera
150 ml slatke pavlake
200 g margarina
1 kg jagoda
200 g keksa
20 kašika mleka za natapanje kora i za natapanje keksa
Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite.
Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.
Izmešajte puding sa 200 ml mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.
Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto. Operite i iseckajte jagode.
Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.
Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje.
Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji.
Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite.
Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.
Izmešajte puding sa 200 ml mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.
Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto. Operite i iseckajte jagode.
Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.
Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje.
Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.