burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija45

Žuta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
45

Sastojci

5 jaja

150 g C šećera u prahu

100 ml ulja

50 ml mleka

1 kašika arome od vanile

250 g brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

(peku se 2 kore)

Fil:

1,5 l mleka

4 C pudinga od vanile (160 g)

8 kašika šećera

150 ml slatke pavlake

200 g margarina

1 kg jagoda

200 g keksa

20 kašika mleka za natapanje kora i za natapanje keksa

Žuta torta

Koraci pripreme

Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite.

Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.

Izmešajte puding sa 200 ml mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.

Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto. Operite i iseckajte jagode.

Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.

Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje.

Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji.

Naši proizvodi

Žuta torta

Koraci pripreme

Umutite penasto belanca, dodajte šećer pa nastavite mutiti, dodajte žumanca pa i njih mikserom sjedinite.

Varjačom umešajte ostale sastojke i testo izlijte u najveću tepsiju od rerne. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Tako pripremite i drugu koru.

Izmešajte puding sa 200 ml mleka, ostalo mleko prokuvajte sa šećerom i uobičajeno zakuvajte (kuvanje pudinga). Fil i kore ostaviti da se hlade.

Umutite margarin pa sjedinite sa pudingom da bude kremasto. Na kraju dodajte i polovinu umućene slatke pavlake. Fil je gotov kada vidite da se sve lepo spojilo i postalo kremasto. Operite i iseckajte jagode.

Koru okrenite da donja strana bude gore, tako bolje upije mleko. Prelijte sa deset kašika mleka, premažite žutim filom, poređajte jagode, namočen keks u mleku, ostatak umućene slatke pavlake, jagode pa opet žuti fil. Na kraju ide kora koju takođe natopite mlekom, pa žuti fil u tankom sloju.

Zagladite tortu sa svih strana koliko možete pa je stavite na hlađenje.

Izvadite iz frižidera još jednom zagladite pa je ukrasite po želji.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept