burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

8 belanaca

400 g šećera

1 kašika sirćeta

4 kašike brašna

Fil:

8 žumanaca

200 g šećera u prahu

300 g mlevene plazme

1 margarin

100 ml mleka

800-1000 g sezonskog voća

2 kesice C krem šlaga od vanile

Voćna torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dok ne postane skroz čvrsta masa. Zatim dodati brašno i sirće i promešati kašikom, da se sve lepo ujednači.

Koru peći u podmazan pleh (uljem i brašnom) na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil:
Umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu. Posebno umutiti margarin i 100 g sećera u prahu i dodati u žumanca.

Zatim dodati keks i mleko i mutiti sve zajedno dok se masa ne ujednači.

Ispečenu koru izvaditi iz pleha na tacnu i ostaviti da se ohladi.

Fil podeliti na dva dela, prvi deo namazati na koru pa poređati voće (jagode, kajsije, breskve, visnje) pa naneti drugi deo fila.

Prekriti šlagom umućenim uputsvom sa kesice.

Naši proizvodi

Voćna torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dok ne postane skroz čvrsta masa. Zatim dodati brašno i sirće i promešati kašikom, da se sve lepo ujednači.

Koru peći u podmazan pleh (uljem i brašnom) na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil:
Umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu. Posebno umutiti margarin i 100 g sećera u prahu i dodati u žumanca.

Zatim dodati keks i mleko i mutiti sve zajedno dok se masa ne ujednači.

Ispečenu koru izvaditi iz pleha na tacnu i ostaviti da se ohladi.

Fil podeliti na dva dela, prvi deo namazati na koru pa poređati voće (jagode, kajsije, breskve, visnje) pa naneti drugi deo fila.

Prekriti šlagom umućenim uputsvom sa kesice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept