0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 belanaca
400 g šećera
1 kašika sirćeta
4 kašike brašna
8 žumanaca
200 g šećera u prahu
300 g mlevene plazme
1 margarin
100 ml mleka
800-1000 g sezonskog voća
2 kesice C krem šlaga od vanile
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dok ne postane skroz čvrsta masa. Zatim dodati brašno i sirće i promešati kašikom, da se sve lepo ujednači.
Koru peći u podmazan pleh (uljem i brašnom) na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil:
Umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu. Posebno umutiti margarin i 100 g sećera u prahu i dodati u žumanca.
Zatim dodati keks i mleko i mutiti sve zajedno dok se masa ne ujednači.
Ispečenu koru izvaditi iz pleha na tacnu i ostaviti da se ohladi.
Fil podeliti na dva dela, prvi deo namazati na koru pa poređati voće (jagode, kajsije, breskve, visnje) pa naneti drugi deo fila.
Prekriti šlagom umućenim uputsvom sa kesice.
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom, dok ne postane skroz čvrsta masa. Zatim dodati brašno i sirće i promešati kašikom, da se sve lepo ujednači.
Koru peći u podmazan pleh (uljem i brašnom) na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil:
Umutiti žumanca sa 100 g šećera u prahu. Posebno umutiti margarin i 100 g sećera u prahu i dodati u žumanca.
Zatim dodati keks i mleko i mutiti sve zajedno dok se masa ne ujednači.
Ispečenu koru izvaditi iz pleha na tacnu i ostaviti da se ohladi.
Fil podeliti na dva dela, prvi deo namazati na koru pa poređati voće (jagode, kajsije, breskve, visnje) pa naneti drugi deo fila.
Prekriti šlagom umućenim uputsvom sa kesice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.