burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Voćna torta - Očas posla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

2 kutije piškota (ili 4 pojedinačna pakovanja)

4 čaše po 180 ml 20% m.m. kisele pavlake

100 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

4 C šlaga za pripremu sa vodom

600 ml mleka

5 većih ili 6 manjih zrelih banana

300 g malina (svežih ili smrznutih)

Voćna torta - Očas posla

Koraci pripreme

Skinuti koru sa banana i svaku preseći na polovine.

U odgovarajuću činiju izručiti 4 pavlake i špatulom sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Piškote kratko umočiti u mleko (200 ml) i ređati na tacnu po dužini u dva zasebna reda (dobiju se dve torte), sa razmakom između njih - za debljinu šlaga kojim se na kraju premazuju.

Četkicom u tankom sloju piškote premazati pavlakom. Sada stavljati polovine banana po dužini redova piškota, a potom dodavati maline tako da popune međuprostor.

Četkicom premazati pavlaku preko voća da ga poveže. Drugi sloj namočenih piškota stavljati preko voća u obrnutom smeru- po širini redova, pod pravim uglom.

Ponoviti postupak sa premazivanjem pavlakom, dodavanjem voća i odozgo pavlake.

Preostalom pavlakom popuniti spoljne i bočne ivice redova torte.

Prekriti prijanjajućom folijom i odložiti u frižider na dva sata da se sve sjedini(nije obavezno, ali je lepše).

Umutiti 4 C šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu.

Najbolje je ovu tortu praviti uveče i odložiti u frižider za naredni dan.

Torta je gotova za 20 minuta, prespavate noć i sutradan uživate u bogatstvu ukusa ove kremaste voćne torte, idealne za letnje osveženje.

Naši proizvodi

Voćna torta - Očas posla

Koraci pripreme

Skinuti koru sa banana i svaku preseći na polovine.

U odgovarajuću činiju izručiti 4 pavlake i špatulom sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Piškote kratko umočiti u mleko (200 ml) i ređati na tacnu po dužini u dva zasebna reda (dobiju se dve torte), sa razmakom između njih - za debljinu šlaga kojim se na kraju premazuju.

Četkicom u tankom sloju piškote premazati pavlakom. Sada stavljati polovine banana po dužini redova piškota, a potom dodavati maline tako da popune međuprostor.

Četkicom premazati pavlaku preko voća da ga poveže. Drugi sloj namočenih piškota stavljati preko voća u obrnutom smeru- po širini redova, pod pravim uglom.

Ponoviti postupak sa premazivanjem pavlakom, dodavanjem voća i odozgo pavlake.

Preostalom pavlakom popuniti spoljne i bočne ivice redova torte.

Prekriti prijanjajućom folijom i odložiti u frižider na dva sata da se sve sjedini(nije obavezno, ali je lepše).

Umutiti 4 C šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu.

Najbolje je ovu tortu praviti uveče i odložiti u frižider za naredni dan.

Torta je gotova za 20 minuta, prespavate noć i sutradan uživate u bogatstvu ukusa ove kremaste voćne torte, idealne za letnje osveženje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept