0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
2 kutije piškota (ili 4 pojedinačna pakovanja)
4 čaše po 180 ml 20% m.m. kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
4 C šlaga za pripremu sa vodom
600 ml mleka
5 većih ili 6 manjih zrelih banana
300 g malina (svežih ili smrznutih)
Skinuti koru sa banana i svaku preseći na polovine.
U odgovarajuću činiju izručiti 4 pavlake i špatulom sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.
Piškote kratko umočiti u mleko (200 ml) i ređati na tacnu po dužini u dva zasebna reda (dobiju se dve torte), sa razmakom između njih - za debljinu šlaga kojim se na kraju premazuju.
Četkicom u tankom sloju piškote premazati pavlakom. Sada stavljati polovine banana po dužini redova piškota, a potom dodavati maline tako da popune međuprostor.
Četkicom premazati pavlaku preko voća da ga poveže. Drugi sloj namočenih piškota stavljati preko voća u obrnutom smeru- po širini redova, pod pravim uglom.
Ponoviti postupak sa premazivanjem pavlakom, dodavanjem voća i odozgo pavlake.
Preostalom pavlakom popuniti spoljne i bočne ivice redova torte.
Prekriti prijanjajućom folijom i odložiti u frižider na dva sata da se sve sjedini(nije obavezno, ali je lepše).
Umutiti 4 C šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu.
Najbolje je ovu tortu praviti uveče i odložiti u frižider za naredni dan.
Torta je gotova za 20 minuta, prespavate noć i sutradan uživate u bogatstvu ukusa ove kremaste voćne torte, idealne za letnje osveženje.
Skinuti koru sa banana i svaku preseći na polovine.
U odgovarajuću činiju izručiti 4 pavlake i špatulom sjediniti sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.
Piškote kratko umočiti u mleko (200 ml) i ređati na tacnu po dužini u dva zasebna reda (dobiju se dve torte), sa razmakom između njih - za debljinu šlaga kojim se na kraju premazuju.
Četkicom u tankom sloju piškote premazati pavlakom. Sada stavljati polovine banana po dužini redova piškota, a potom dodavati maline tako da popune međuprostor.
Četkicom premazati pavlaku preko voća da ga poveže. Drugi sloj namočenih piškota stavljati preko voća u obrnutom smeru- po širini redova, pod pravim uglom.
Ponoviti postupak sa premazivanjem pavlakom, dodavanjem voća i odozgo pavlake.
Preostalom pavlakom popuniti spoljne i bočne ivice redova torte.
Prekriti prijanjajućom folijom i odložiti u frižider na dva sata da se sve sjedini(nije obavezno, ali je lepše).
Umutiti 4 C šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu.
Najbolje je ovu tortu praviti uveče i odložiti u frižider za naredni dan.
Torta je gotova za 20 minuta, prespavate noć i sutradan uživate u bogatstvu ukusa ove kremaste voćne torte, idealne za letnje osveženje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.