burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

keks za koru

1 l mleka

10 kašika šećera

1 margarin

1 C vanilin šećer

3 jaja

3 kašike C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

3 kašike brašna

jagode

C šlag

Voćna torta

Koraci pripreme

Izmrviti keks i u kalupu ga poređati da bude kora.

Staviti da provri 1 l mleka, 10 kašika šećera, 1 margarin i 1 C vanilin šećer.

U drugu posudu umutiti 3 jaja, dodati 3 kašike C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 3 kašike brašna.

Kada se to umuti, a prethodna smesa proključa, ključala smesa se dodaje polagano u jaja i muti se mikserom. Tako dodavati do pola smese.

Potom umućenu smesu dodavati postepeno u provrelo mleko i mešati na laganoj vatri. Umućenu smesu ostaviti da se ohladi.

Preko kore staviti oprane i isečene jagode, pa preko njih krem, pa opet jagode, pa krem.

Potom još jednu koru od keksa pa ponoviti postupak sa kremom i jagodama.

Tortu ohladiti, a onda je ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Voćna torta

Koraci pripreme

Izmrviti keks i u kalupu ga poređati da bude kora.

Staviti da provri 1 l mleka, 10 kašika šećera, 1 margarin i 1 C vanilin šećer.

U drugu posudu umutiti 3 jaja, dodati 3 kašike C šećera u prahu, 1 C vanilin šećer i 3 kašike brašna.

Kada se to umuti, a prethodna smesa proključa, ključala smesa se dodaje polagano u jaja i muti se mikserom. Tako dodavati do pola smese.

Potom umućenu smesu dodavati postepeno u provrelo mleko i mešati na laganoj vatri. Umućenu smesu ostaviti da se ohladi.

Preko kore staviti oprane i isečene jagode, pa preko njih krem, pa opet jagode, pa krem.

Potom još jednu koru od keksa pa ponoviti postupak sa kremom i jagodama.

Tortu ohladiti, a onda je ukrasiti C šlagom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept