burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Voćna točak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

5 jaja

200 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

50 g brašna

50 g mlevenog keksa

50 g C čvrstina

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike čokolade u prahu

3- 4 kašike mlake vode

Za fil:

600 ml mleka

10 kašika šećera

2 C pudinga sa ukusom vanile

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

100 g krem sira

200-300 g seckanog ananasa

Za dekoraciju:

1 kesica C čokoladnog šlaga

150 g mlečne čokolade

malo ulja

mala kockica margarina

Voćna točak torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati zatim brašno, mleveni keks, C čvrstin, C prašak za pecivo i vodu, pa sve lepo umutiti.

Na kraju dodati čokoladu u prahu i promešati. Smesu izručiti u pleh od šporeta obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada je kora pečena, izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut kristal šećer i urolati (kao za rolat). Ostaviti da se tako sasvim ohladi.

Odvojiti 100 ml mleka, pa u njemu rastvoriti pudinge. Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i kuvati dok ne provri.

Kada počne da vri, umešati puding i skuvati gust krem. Skloniti ga sa ringle i ohladiti. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu, pa toj smesi dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mutiti.

Dodati zatim krem sir i nastaviti sa mućenjem. Odvojiti malo manje od polovine pripremljenog fila za premazivanje cele torte.

Koru odviti, premazati filom, posuti komadićima seckanog ananasa, pa je iseći na četiri približno jednake trake.

Prvu traku urolati u oblik puža, pa staviti na sredinu tacne. Svaku narednu traku nastavljati na prethodnu i motati u krug.

Preostalim odvojenim filom premazati celu tortu. Mlečnu čokoladu otopiti sa malo margarina i ulja.

Dok je čokolada još vruća i tečna, premazati dve papirne trake njome i ostaviti da se sasvim ohladi i stegne.

Uz pomoć papira, čokoladne trake zalepiti za ivice torte, pa onda pažljivo skinuti papir.

Čokoladni šlag umutiti i tortu njime dekorisati.

Naši proizvodi

Voćna točak torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer. Dodati zatim brašno, mleveni keks, C čvrstin, C prašak za pecivo i vodu, pa sve lepo umutiti.

Na kraju dodati čokoladu u prahu i promešati. Smesu izručiti u pleh od šporeta obložen pek-papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada je kora pečena, izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut kristal šećer i urolati (kao za rolat). Ostaviti da se tako sasvim ohladi.

Odvojiti 100 ml mleka, pa u njemu rastvoriti pudinge. Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i kuvati dok ne provri.

Kada počne da vri, umešati puding i skuvati gust krem. Skloniti ga sa ringle i ohladiti. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu, pa toj smesi dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i sve vreme mutiti.

Dodati zatim krem sir i nastaviti sa mućenjem. Odvojiti malo manje od polovine pripremljenog fila za premazivanje cele torte.

Koru odviti, premazati filom, posuti komadićima seckanog ananasa, pa je iseći na četiri približno jednake trake.

Prvu traku urolati u oblik puža, pa staviti na sredinu tacne. Svaku narednu traku nastavljati na prethodnu i motati u krug.

Preostalim odvojenim filom premazati celu tortu. Mlečnu čokoladu otopiti sa malo margarina i ulja.

Dok je čokolada još vruća i tečna, premazati dve papirne trake njome i ostaviti da se sasvim ohladi i stegne.

Uz pomoć papira, čokoladne trake zalepiti za ivice torte, pa onda pažljivo skinuti papir.

Čokoladni šlag umutiti i tortu njime dekorisati.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept