burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Voćna piškota torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Vanil krem:

700 ml mleka

2 kesica C Puding sa ukusom vanilina

pola čaša kisele pavlake

200 g putera ili margarina

5 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

100 g C Šlag classic

Fil od jagoda:

300 g jagoda

5 kašika šećera

3 pune kašika C Čvrstin

150 ml vode

Čokoladna glazura:

100 g čokolade za kuvanje

2 kašika ulja

Još:

2 pakovanja piškota

Voćna piškota torta

Ova torta je još jedna u nizu mojih osmišljenih torti i mogu vam reći da su svi koji su je probali bili oduševljeni njenim osvežavajućim ukusom. Kremasta, voćna, sočna i lagana. Koristila sam namirnice koje su, manje-više, svakoj domaćici dostupne. Umesto jagoda možete koristiti i drugo voće po želji a umesto piškota možete koristiti i plazma keks, svakako nećete pogrešiti...

Koraci pripreme

Krema i fil:

Skuvajte 5 dl mleka sa šećerom a u 2 dl rastvorite puding pa ga dodajte u mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa ga pokrijte tankom folijom i ostavite da se prohladi. U mlak puding dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i mutite mikserom da se dobro sjedini a zatim dodajte i kiselu pavlaku i ponovo lagano sjedinite.
Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 2-3 kašike šlaga dodajte u puding i lagano, najmanjom brzinom miksera sjedinite (nemojte duže od tridesetak sekundi).
U odgovarajući sud stavite sok koji su pustile jagode pa dodajte još onoliko vode, da bude ukupno oko 3 dl tečnosti. Dodajte šećer i čvrstin pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jagode i nastavite da kuvate još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.

Slaganje:

Uzanu dugačku posudu (za štrudle) po dnu i sa strane prekrijte tankom alu folijom pa poređajte red piškota (možete ih na sekund pokvasiti u mleku ili soku) pa preko nanesite polovinu vanil krema - preko njega poređajte 6 piškota ( kao na slici) - pa preko nanesite fil od jagoda - pa ponovo 6 piškota (kao na slici) - i drugu polovinu vanil krema i dobro ga izravnajte. Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Čokoladna glazura i dekoracija:

Otopite čokoladu sa uljem na pari i prelijte preko pa dekorišite ostatkom šlaga.

Hlađenje i posluženje:

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Naši proizvodi

Voćna piškota torta

Ova torta je još jedna u nizu mojih osmišljenih torti i mogu vam reći da su svi koji su je probali bili oduševljeni njenim osvežavajućim ukusom. Kremasta, voćna, sočna i lagana. Koristila sam namirnice koje su, manje-više, svakoj domaćici dostupne. Umesto jagoda možete koristiti i drugo voće po želji a umesto piškota možete koristiti i plazma keks, svakako nećete pogrešiti...

Koraci pripreme

Krema i fil:

Skuvajte 5 dl mleka sa šećerom a u 2 dl rastvorite puding pa ga dodajte u mleko. Kuvajte dok se ne zgusne pa ga pokrijte tankom folijom i ostavite da se prohladi. U mlak puding dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i mutite mikserom da se dobro sjedini a zatim dodajte i kiselu pavlaku i ponovo lagano sjedinite.
Posebno umutite šlag po uputstvu na ambalaži pa 2-3 kašike šlaga dodajte u puding i lagano, najmanjom brzinom miksera sjedinite (nemojte duže od tridesetak sekundi).
U odgovarajući sud stavite sok koji su pustile jagode pa dodajte još onoliko vode, da bude ukupno oko 3 dl tečnosti. Dodajte šećer i čvrstin pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajte jagode i nastavite da kuvate još 2-3 minuta pa sklonite sa vatre.

Slaganje:

Uzanu dugačku posudu (za štrudle) po dnu i sa strane prekrijte tankom alu folijom pa poređajte red piškota (možete ih na sekund pokvasiti u mleku ili soku) pa preko nanesite polovinu vanil krema - preko njega poređajte 6 piškota ( kao na slici) - pa preko nanesite fil od jagoda - pa ponovo 6 piškota (kao na slici) - i drugu polovinu vanil krema i dobro ga izravnajte. Ostavite u frižider da se ohladi i stegne.

Čokoladna glazura i dekoracija:

Otopite čokoladu sa uljem na pari i prelijte preko pa dekorišite ostatkom šlaga.

Hlađenje i posluženje:

Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept