0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
4 belanceta
250 g C šećera u prahu
50 g lešnika
4 žumanceta
2 kašike C čvrstina
4 kašike C šećera u prahu
50 g maslaca
50 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
breskve, maline, ribizla
Belanca i C šećer u prahu staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.
Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca i oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima.
Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite.
Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.
Fil:
Sjedinite žumanca, C gustin, C šećer u prahu i maslac a zatim stavite da se kuva na pari.
Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi.
Slatku pavlaku dobro umutite, zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.
Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.
Stavite iseckano voće, a onda i drugu koru. Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil, a onda ukrasite voćem.
Poslužite odmah.
Belanca i C šećer u prahu staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi 3-4 minuta.
Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.
Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca i oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima.
Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite.
Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.
Fil:
Sjedinite žumanca, C gustin, C šećer u prahu i maslac a zatim stavite da se kuva na pari.
Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi.
Slatku pavlaku dobro umutite, zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.
Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.
Stavite iseckano voće, a onda i drugu koru. Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil, a onda ukrasite voćem.
Poslužite odmah.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.