burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Voćna pavlova

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za 2 beze kore:

4 belanceta

250 g C šećera u prahu

50 g lešnika

Za fil:

4 žumanceta

2 kašike C čvrstina

4 kašike C šećera u prahu

50 g maslaca

50 g bele čokolade

200 ml slatke pavlake

Voće:

breskve, maline, ribizla

Voćna pavlova

Koraci pripreme

Belanca i C šećer u prahu staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi 3-4 minuta.

Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.

Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca i oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima.

Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite.

Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.

Fil:
Sjedinite žumanca, C gustin, C šećer u prahu i maslac a zatim stavite da se kuva na pari.

Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi.

Slatku pavlaku dobro umutite, zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.

Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.

Stavite iseckano voće, a onda i drugu koru. Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil, a onda ukrasite voćem.

Poslužite odmah.

Naši proizvodi

Voćna pavlova

Koraci pripreme

Belanca i C šećer u prahu staviti u činiju sa oblim dnom, a nju u sud sa kipućom vodom. Metlicom mešajte dok se šećer ne otopi 3-4 minuta.

Belanca preručite u drugi odgovarajući sud i mutite mikserom 7-10 minuta. Na papir za pečenje nacrtajte dva kruga prečnika 20 cm.

Stavite papir za pečenje u pleh, a zatim izručite umućena belanca i oblikujte 2 beze kore. Obe kore pospite sitno seckanim lešnicima.

Stavite da se suši na 100 C, 90 minuta. Prvih 30 minuta odškrinite rernu 2-3 cm, a nakon tog vremena je zatvorite.

Pleh izvadite iz rerne i ostavite da se kore skroz ohlade pre filovanja.

Fil:
Sjedinite žumanca, C gustin, C šećer u prahu i maslac a zatim stavite da se kuva na pari.

Kada fil dobije na gustini dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte jos 3-4 minuta. Ostavite da se fil skroz ohladi.

Slatku pavlaku dobro umutite, zatim dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila i neprestano miksajte.

Od pripremljenog fila odvojte 2 kašike na stranu. Ostakom prefilujte prvu beze koru.

Stavite iseckano voće, a onda i drugu koru. Na sredinu kore stavite prethodno odvojen fil, a onda ukrasite voćem.

Poslužite odmah.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept