0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
2 jaja
150 g šećera
2 dl mleka
1 dl ulja
150 g brašna
3 kašike C kakao prah
7 kašika mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
1 litar mleka
200 g šećera
3 žumanca
2 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
250 g margarina
2 kesice C vanilin šećera
džem od jagoda
oko 400 g jagoda
100 g C šlaga
1 dl kisele vode
3 kašike C šećera u prahu
1 kisela pavlaka
U jedan sud stavite suve sastojke (brašno, kakao, pecivo i ml. orahe) pa sve izmešajte.
U drugi sud lagano umutite mikserom jaja sa šećerom, uljem i mlekom. Dodajte u to suve sastojke i sve umutite mikserom dok ne postane kompaktna smesa.
Najveći pleh od šporeta prekrijte pek papirom, sipajte dobijenu smesu i pecite na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
Ispečenu koru izvadite iz rerne i još toplu premažite džemom. Ostavite da se ohladi pa presecite uzdužno na pola.
Za krem umutite žumanca, dodajte puding od vanile, brašno i 2 dl mleka, sve dobro umutite pa sipajte u ostatak provrelog mleka kome ste dodali šećer.
Kuvajte krem dok se ne zgusne pa ga sklonite sa vatre. Ohladite ga pa dodajte predhodno umućen margarin sa vaniloin šećerom.
Sve dobro umutite mikserom dok krem ne postane sjajan i kremast.
Na tacnu za služenje stavite jednu koru pa je premažite sa polovinom krema.
Preko njega poređajte jagode, pa stavite ostatak krema. Preko krema stavite drugu koru.
Umutite čvrst šlag sa kiselom vodom i šećerom pa dodajte kiselu pavlaku.
Mutite manjom brzinom, dok se ne sjedini, pa dobijenim šlagom ukrasite celu tortu.
Dekorišite je jagodama po želji.
U jedan sud stavite suve sastojke (brašno, kakao, pecivo i ml. orahe) pa sve izmešajte.
U drugi sud lagano umutite mikserom jaja sa šećerom, uljem i mlekom. Dodajte u to suve sastojke i sve umutite mikserom dok ne postane kompaktna smesa.
Najveći pleh od šporeta prekrijte pek papirom, sipajte dobijenu smesu i pecite na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
Ispečenu koru izvadite iz rerne i još toplu premažite džemom. Ostavite da se ohladi pa presecite uzdužno na pola.
Za krem umutite žumanca, dodajte puding od vanile, brašno i 2 dl mleka, sve dobro umutite pa sipajte u ostatak provrelog mleka kome ste dodali šećer.
Kuvajte krem dok se ne zgusne pa ga sklonite sa vatre. Ohladite ga pa dodajte predhodno umućen margarin sa vaniloin šećerom.
Sve dobro umutite mikserom dok krem ne postane sjajan i kremast.
Na tacnu za služenje stavite jednu koru pa je premažite sa polovinom krema.
Preko njega poređajte jagode, pa stavite ostatak krema. Preko krema stavite drugu koru.
Umutite čvrst šlag sa kiselom vodom i šećerom pa dodajte kiselu pavlaku.
Mutite manjom brzinom, dok se ne sjedini, pa dobijenim šlagom ukrasite celu tortu.
Dekorišite je jagodama po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.