0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30-35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-35
1,5 l mleka
12 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
1,5 margarin
200 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
2 kutije jafa keksa
3-4 kivija
4-5 banana
300 g C šlag krem beli
Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.
Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.
Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.
Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.
Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.
Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.
Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.
Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.
Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.
Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.
Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.
Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.