burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-35

Valerija torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-35

Sastojci

1,5 l mleka

12 kašika šećera

2 C pudinga od vanile

5 kašika C čvrstina

1,5 margarin

200 g C šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

2 kutije jafa keksa

3-4 kivija

4-5 banana

300 g C šlag krem beli

Valerija torta

Koraci pripreme

Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.

Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.

Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.

Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.

Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.

Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.

Naši proizvodi

Valerija torta

Koraci pripreme

Fil:
U 1,5 l mleka ukuvati C puding od vanile, 12 kašika šećcera i 5 kašika C čvrstina pomešanih sa malo mleka.

Kada se to skuva ostavite da se ohladi, pa umešati u ohlađenu masu prethodno umućen 1,5 margarin pomešan sa 200 g C šećera u prahu.

Kora:
300 g mlevenog keksa pomešati sa 10 kašika fila i to razvući kao koru.

Preko kore staviti fil, pa jafa keks okrenut čokoladom ka filu, opet preko jafe fil, pa kivi isečen na kolutiće.

Opet preko toga fil, pa banane takođe isečene na kolutiće, pa opet fil.

Celu tortu premazati prethodno umućenim C šlag kremom.

Autor

Žaklina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept