burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Torta sa mlevenim keksom i malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Za 1 koru (3X):

7 belanaca

250 g šećera

100 g mlevenih oraha ili lešnika

2 kašike brašna

Žuti fil:

21 žumance

2 jaja

25 kašika šećera

2 margarina

100 g C šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

Beli fil:

200 g C Šlag krema belog

200 ml mleka

2 kisele pavlake

400 g malina

Ukrašavanje:

C šlag

Torta sa mlevenim keksom i malinama

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati brašno i mlevene orahe ili lešnike.

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ispeći 3 kore. Pleh može biti okrugli fi 28 ili četvrtasti zavisi kakvu volite više i da li želite da bude visoka ili niža. Torta je jako teška i izdašna.

Fil:
Umutiti penasto žumanca sa jajima i šećerom, i skuvati na pari da se lepo zgusne. U ohlađeno dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i mleveni keks.

U drugoj posudi umutiti C šlag krem sa mlekom i dodati kiselu pavlaku lagano mešajući kašikom.

Filovanje:
Kora, pola žutog fila, pola belog fila, posuti maline, kora pa u krug. Maline mogu biti smrznute da se ređaju.

Ohladiti pa ukrasiti C šlagom.

Naši proizvodi

Torta sa mlevenim keksom i malinama

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati brašno i mlevene orahe ili lešnike.

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ispeći 3 kore. Pleh može biti okrugli fi 28 ili četvrtasti zavisi kakvu volite više i da li želite da bude visoka ili niža. Torta je jako teška i izdašna.

Fil:
Umutiti penasto žumanca sa jajima i šećerom, i skuvati na pari da se lepo zgusne. U ohlađeno dodati umućen margarin sa C šećerom u prahu i mleveni keks.

U drugoj posudi umutiti C šlag krem sa mlekom i dodati kiselu pavlaku lagano mešajući kašikom.

Filovanje:
Kora, pola žutog fila, pola belog fila, posuti maline, kora pa u krug. Maline mogu biti smrznute da se ređaju.

Ohladiti pa ukrasiti C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept