0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
oko 300 g piškota
mleko za umakanje
500 g maskarpone sira
180 g kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
120 g C šećera u prahu
300 g malina
1/2 kesice C želatina
2 kašike hladne vode
U obruč prečnika 20 cm poređati piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.
Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku, u drugoj maskarpone, kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Zatim polako spojite sve u jedan fil.
Želatin pomešati sa vodom I ostaviti da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo toliko da se rastopi i pomešati ga sa filom tako što u posudi od želatina dodate 1 kašiku fila i pomešajte žicom, zatim spojite sve u jedan fil.
Na piškote stavite 3-4 kašike fila, polovinu svežih malina, ponovo 3-4 kašike fila, réd piškota umočenih u mleko, opet 3-4 kašike fila, maline i na kraju preostali fil.
Dekorišite po želji.
U obruč prečnika 20 cm poređati piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.
Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku, u drugoj maskarpone, kiselu pavlaku i C šećer u prahu. Zatim polako spojite sve u jedan fil.
Želatin pomešati sa vodom I ostaviti da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo toliko da se rastopi i pomešati ga sa filom tako što u posudi od želatina dodate 1 kašiku fila i pomešajte žicom, zatim spojite sve u jedan fil.
Na piškote stavite 3-4 kašike fila, polovinu svežih malina, ponovo 3-4 kašike fila, réd piškota umočenih u mleko, opet 3-4 kašike fila, maline i na kraju preostali fil.
Dekorišite po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.