0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
3x4 belanca
3x4 kašika šećera
3x4 kašika mlevenih oraha
3x1 kašika brašna
3x1/2 praška za pecivo
12 žumanaca
10 kašika šećera
2 C pudinga vanila
800 ml mleka
margarin
C šećer u prahu
150 g mlevenog keksa
300 g kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
100 ml mleka
150 g mlevenog keksa
oko 400 g malina (sveže ili zamrznute)
Za kore umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da se dobije švrst šam.
U to dodati 4 kašike oraha, 1 kašiku brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo, pa lagano izmešati. Tako napraviti 3 kore.
12 žumanaca i 10 kašika šećera pomešati sa 2 C pudinga od vanila i 100 ml mleka, to izmešati da nema grudvica.
800 ml mleka staviti da provri, pa dodati žumanca i mešati dok se fil ne zgusne. Kad se zgusne ide na hlađenje.
Drugi fil:
U posudi umutiti kiselu pavlaku, pa dodati slatku pavlaku, pa 150 g mlevenog keksa i 100 ml mleka.
Kada se prvi fil ohladi dodati 150 g mlevenog keksa i prethodno urađen margarin sa C šećerom u prahu.
Filovanje:
Prvo ide jedna kora, pa fil sa pudingom, pa maline, pa fil sa pavlakom. Tako do kraja.
Ukrasiti po želji.
Za kore umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera da se dobije švrst šam.
U to dodati 4 kašike oraha, 1 kašiku brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo, pa lagano izmešati. Tako napraviti 3 kore.
12 žumanaca i 10 kašika šećera pomešati sa 2 C pudinga od vanila i 100 ml mleka, to izmešati da nema grudvica.
800 ml mleka staviti da provri, pa dodati žumanca i mešati dok se fil ne zgusne. Kad se zgusne ide na hlađenje.
Drugi fil:
U posudi umutiti kiselu pavlaku, pa dodati slatku pavlaku, pa 150 g mlevenog keksa i 100 ml mleka.
Kada se prvi fil ohladi dodati 150 g mlevenog keksa i prethodno urađen margarin sa C šećerom u prahu.
Filovanje:
Prvo ide jedna kora, pa fil sa pudingom, pa maline, pa fil sa pavlakom. Tako do kraja.
Ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.