0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
8 jaja
150 g šećera
150 g mekane masti
200 g C kakao praha
2 C vanilin šećera
150 g brašna
1,5 C prašak za pecivo
200 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
700 ml kisele pavlake
600 ml slatke pavlake
500 g malina
6 kašika šećera
6 kašika vode
150 g čokolade
250 g kisele pavlake
Korica:
Umutiti belanca posebno u čvrsti sneg, dodati šećer i C vanilin šećer, i dobro umutiti pa dodati žumanca.
Varjačom dodati i umešati brašno i C kakao i na kraju mast. Najbolje pomešati suve sastojke pa dodavati postepeno u jaja.
Peći na 180°C oko 30 min. Podeliti koru na 4 jednakih delova u zavisnosti od pleha u kom je pečeno. Najbolje jedan veliki za šporet pa na šnite podeliti koricu.
Priprema fila;
Umutiti 3 slatke pavlake, i dodati 200 g C šećera u prahu. Dodati lagano veliku kiselu pavlaku od 700 g.
Glazura;
Otopiti 6 kašika šećera u 6 kašika vode, i u to dodati 150 g čokolade. Prohladiti pa dodati kiselu pavlaku.
Filovanje: korica, fil pa maline i tako do kraja. Na kraju preliti tortu čokoladnom glazurom.
Korica:
Umutiti belanca posebno u čvrsti sneg, dodati šećer i C vanilin šećer, i dobro umutiti pa dodati žumanca.
Varjačom dodati i umešati brašno i C kakao i na kraju mast. Najbolje pomešati suve sastojke pa dodavati postepeno u jaja.
Peći na 180°C oko 30 min. Podeliti koru na 4 jednakih delova u zavisnosti od pleha u kom je pečeno. Najbolje jedan veliki za šporet pa na šnite podeliti koricu.
Priprema fila;
Umutiti 3 slatke pavlake, i dodati 200 g C šećera u prahu. Dodati lagano veliku kiselu pavlaku od 700 g.
Glazura;
Otopiti 6 kašika šećera u 6 kašika vode, i u to dodati 150 g čokolade. Prohladiti pa dodati kiselu pavlaku.
Filovanje: korica, fil pa maline i tako do kraja. Na kraju preliti tortu čokoladnom glazurom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.