burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Torta sa malinama i kakao prahom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Korica:

8 jaja

150 g šećera

150 g mekane masti

200 g C kakao praha

2 C vanilin šećera

150 g brašna

1,5 C prašak za pecivo

Fil:

200 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

700 ml kisele pavlake

600 ml slatke pavlake

500 g malina

Glazura:

6 kašika šećera

6 kašika vode

150 g čokolade

250 g kisele pavlake

Torta sa malinama i kakao prahom

Koraci pripreme

Korica:
Umutiti belanca posebno u čvrsti sneg, dodati šećer i C vanilin šećer, i dobro umutiti pa dodati žumanca.

Varjačom dodati i umešati brašno i C kakao i na kraju mast. Najbolje pomešati suve sastojke pa dodavati postepeno u jaja.

Peći na 180°C oko 30 min. Podeliti koru na 4 jednakih delova u zavisnosti od pleha u kom je pečeno. Najbolje jedan veliki za šporet pa na šnite podeliti koricu.

Priprema fila;
Umutiti 3 slatke pavlake, i dodati 200 g C šećera u prahu. Dodati lagano veliku kiselu pavlaku od 700 g.

Glazura;
Otopiti 6 kašika šećera u 6 kašika vode, i u to dodati 150 g čokolade. Prohladiti pa dodati kiselu pavlaku.

Filovanje: korica, fil pa maline i tako do kraja. Na kraju preliti tortu čokoladnom glazurom.

Naši proizvodi

Torta sa malinama i kakao prahom

Koraci pripreme

Korica:
Umutiti belanca posebno u čvrsti sneg, dodati šećer i C vanilin šećer, i dobro umutiti pa dodati žumanca.

Varjačom dodati i umešati brašno i C kakao i na kraju mast. Najbolje pomešati suve sastojke pa dodavati postepeno u jaja.

Peći na 180°C oko 30 min. Podeliti koru na 4 jednakih delova u zavisnosti od pleha u kom je pečeno. Najbolje jedan veliki za šporet pa na šnite podeliti koricu.

Priprema fila;
Umutiti 3 slatke pavlake, i dodati 200 g C šećera u prahu. Dodati lagano veliku kiselu pavlaku od 700 g.

Glazura;
Otopiti 6 kašika šećera u 6 kašika vode, i u to dodati 150 g čokolade. Prohladiti pa dodati kiselu pavlaku.

Filovanje: korica, fil pa maline i tako do kraja. Na kraju preliti tortu čokoladnom glazurom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept