0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
600 g malina
700 g kisele pavlake
250 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
500 g C šlaga
500 ml mleka
malo soka od maline
1 pakovanje gotovih kora
Pavlaku pomešati sa C šećerom u prahu, blagim pokretima da se šećer otopi, a da se pavlaka ne rastopi.
Zatim dodati mleveni keks i polako mešati dok se fil ne sjedini.
Šlag umutiti posebno sa 500 ml hladnog mleka (može i kisela voda).
Filovanje:
Kora se može natopiti sokom od malina (ili nekim drugim sokom, u zavisnosti koje voće stavljate), mlekom ili čokoladnim mlekom.
Preko kore ide 1/3 fila od pavlake i keksa. Zatim red malina ili nekog drugog voća. I na kraju C šlag.
Postupak ponoviti još dva puta.
Tortu možete ukrasiti malinama, čokoladnim dugmićima ili po želji.
Pavlaku pomešati sa C šećerom u prahu, blagim pokretima da se šećer otopi, a da se pavlaka ne rastopi.
Zatim dodati mleveni keks i polako mešati dok se fil ne sjedini.
Šlag umutiti posebno sa 500 ml hladnog mleka (može i kisela voda).
Filovanje:
Kora se može natopiti sokom od malina (ili nekim drugim sokom, u zavisnosti koje voće stavljate), mlekom ili čokoladnim mlekom.
Preko kore ide 1/3 fila od pavlake i keksa. Zatim red malina ili nekog drugog voća. I na kraju C šlag.
Postupak ponoviti još dva puta.
Tortu možete ukrasiti malinama, čokoladnim dugmićima ili po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.