burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
18

Torta sa makom i kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
18

Sastojci

Za kore

mak 100 g

brašno 240 g

mleko 250 ml

C Prašak za pecivo 1 kesica

margarin 200 g

šećer 200 g

jaje 3 (180) g

Fil od kupina

kupine 450 g

šećer 2 kašika

C Čvrstin 1 kašika

Mascarpone fil

mascarpone 250 g

slatka pavlaka 200 ml

C Šećer u prahu 3 kašika

Glazura

čokolada 150 g

slatka pavlaka 120 ml

Torta sa makom i kupinama

Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine

Koraci pripreme

Priprema kore

Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.

Izmešati

Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Zatim

Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.

Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.

Podeliti

Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).

Pečenje

Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.

Hlađenje

Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.

Fil od kupina

Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.

Mascarpone fil

Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.

Filovanje

Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.

Glazura

U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.

Naši proizvodi

Torta sa makom i kupinama

Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine

Koraci pripreme

Priprema kore

Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.

Izmešati

Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Zatim

Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.

Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.

Podeliti

Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).

Pečenje

Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.

Hlađenje

Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.

Fil od kupina

Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.

Mascarpone fil

Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.

Filovanje

Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.

Glazura

U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept