burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija18

Torta sa makom i kupinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
18

Sastojci

Za kore

100 g mak

240 g brašno

250 ml mleko

1 kesica C Prašak za pecivo

200 g margarin

200 g šećer

3 (180) g jaje

Fil od kupina

450 g kupine

2 kašika šećer

1 kašika C Čvrstin

Mascarpone fil

250 g mascarpone

200 ml slatka pavlaka

3 kašika C Šećer u prahu

Glazura

150 g čokolada

120 ml slatka pavlaka

Torta sa makom i kupinama

Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine

Koraci pripreme

Priprema kore

Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.

Izmešati

Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Zatim

Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.

Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.

Podeliti

Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).

Pečenje

Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.

Hlađenje

Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.

Fil od kupina

Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.

Mascarpone fil

Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.

Filovanje

Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.

Glazura

U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.

Naši proizvodi

Torta sa makom i kupinama

Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine

Koraci pripreme

Priprema kore

Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.

Izmešati

Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Zatim

Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.

Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.

Podeliti

Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).

Pečenje

Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.

Hlađenje

Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.

Fil od kupina

Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.

Mascarpone fil

Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.

Filovanje

Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.

Glazura

U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.

Autor

Marijana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept