1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
18
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
18
100 g mak
240 g brašno
250 ml mleko
200 g margarin
200 g šećer
3 (180) g jaje
450 g kupine
2 kašika šećer
250 g mascarpone
200 ml slatka pavlaka
150 g čokolada
120 ml slatka pavlaka
Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine
Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.
Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.
Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.
Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).
Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.
Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.
Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.
Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.
Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.
U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.
Kremasta i sočna torta neobičnog spoja ukusa - maskarpone, mak, kupine
Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi.
Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.
Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom.
Štapnim mikserom usitniti, a zatim dodati razmućen gustin i prokuvati još minut - dva dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Preko staviti treću koru. Premazati je filom od kupina, a odozgo i oko torte naneti fil od mascarponea.
Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).
Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha.
Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.
Kupine staviti u šerpicu sa 100 ml vode i šećerom, pa kuvati desetak minuta.
Mascarpone umutiti sa prah šećerom (možete ovde dodati više šećera, ako volite slađe), pa dodati slatku pavlaku i mutiti dok se količina ne poveća i postane kremasta.
Kore blago poprskati mlekom. Na prvu naneti polovinu fila od kupine. Preko staviti sledeću koru, pa je premazati trećinom fila od mascarponea.
U šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku, zagrejati i otopiti čokoladu, a zatim preliti tortu. Ostaviti preko noći, a zatim poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.