burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Torta sa krem bananicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

600 g mlevenog keksa

300 g mlevenih orasa

250 g C šećera u prahu

3 C vanilin šećera

gazirani sok od pomorandže

Fil:

2 C pudinga od vanile

1 l mleka

6 kašika C čvrstina

8 kašika šećera

100 g C šećera u prahu

1 margarin

22 krem bananice

2 pakovanja piškota

3 C šlaga

100 ml mleka

Torta sa krem bananicama

Koraci pripreme

Fil:
U šerpu sipati 800 ml mleka i 8 kašika šećera i sve to kuvati na pari. Sačekate da se mleko ugreje i dodate C puding od vanile i 6 kašika čvrstina (u 200 ml hladnog mleka umutite puding i čvrstin pa polako dodajte u toplo mleko). Smesu konstantno mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.

Kora:
U posudu sipate mleveni keks, 250 g C šećera u prahu, 3 C vanilin šećera i malo gaziranog soka od pomorandže. Sve to lepo izmešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još soka, smesa ne treba da bude gusta.

Kada se fil ohladi, mikserom umutiti 1 margarin i 100 g C šećera u prahu i polako kašiku po kašiku dodavati puding u ovu smesu. Sve lepo izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Postupak za filovanje:
Na odgovarajuću tacnu stavite koru od mlevenog keksa, preko kore stavite polovinu fila. Krem bananice iseckate i stavite preko fila. Piškote potopite u mleko i poredjajte preko krem bananica (samo malo provucite piškote kroz mleko, ne natapajte mnogo). Ostatak fila stavite preko piškota.

Umutite C šlag i dekorišite tortu po želji. Ja sam za pravljenje ružica koristila slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.

Naši proizvodi

Torta sa krem bananicama

Koraci pripreme

Fil:
U šerpu sipati 800 ml mleka i 8 kašika šećera i sve to kuvati na pari. Sačekate da se mleko ugreje i dodate C puding od vanile i 6 kašika čvrstina (u 200 ml hladnog mleka umutite puding i čvrstin pa polako dodajte u toplo mleko). Smesu konstantno mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.

Kora:
U posudu sipate mleveni keks, 250 g C šećera u prahu, 3 C vanilin šećera i malo gaziranog soka od pomorandže. Sve to lepo izmešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još soka, smesa ne treba da bude gusta.

Kada se fil ohladi, mikserom umutiti 1 margarin i 100 g C šećera u prahu i polako kašiku po kašiku dodavati puding u ovu smesu. Sve lepo izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Postupak za filovanje:
Na odgovarajuću tacnu stavite koru od mlevenog keksa, preko kore stavite polovinu fila. Krem bananice iseckate i stavite preko fila. Piškote potopite u mleko i poredjajte preko krem bananica (samo malo provucite piškote kroz mleko, ne natapajte mnogo). Ostatak fila stavite preko piškota.

Umutite C šlag i dekorišite tortu po želji. Ja sam za pravljenje ružica koristila slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept