0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
600 g mlevenog keksa
300 g mlevenih orasa
250 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
gazirani sok od pomorandže
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
6 kašika C čvrstina
8 kašika šećera
100 g C šećera u prahu
1 margarin
22 krem bananice
2 pakovanja piškota
3 C šlaga
100 ml mleka
Fil:
U šerpu sipati 800 ml mleka i 8 kašika šećera i sve to kuvati na pari. Sačekate da se mleko ugreje i dodate C puding od vanile i 6 kašika čvrstina (u 200 ml hladnog mleka umutite puding i čvrstin pa polako dodajte u toplo mleko). Smesu konstantno mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.
Kora:
U posudu sipate mleveni keks, 250 g C šećera u prahu, 3 C vanilin šećera i malo gaziranog soka od pomorandže. Sve to lepo izmešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još soka, smesa ne treba da bude gusta.
Kada se fil ohladi, mikserom umutiti 1 margarin i 100 g C šećera u prahu i polako kašiku po kašiku dodavati puding u ovu smesu. Sve lepo izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.
Postupak za filovanje:
Na odgovarajuću tacnu stavite koru od mlevenog keksa, preko kore stavite polovinu fila. Krem bananice iseckate i stavite preko fila. Piškote potopite u mleko i poredjajte preko krem bananica (samo malo provucite piškote kroz mleko, ne natapajte mnogo). Ostatak fila stavite preko piškota.
Umutite C šlag i dekorišite tortu po želji. Ja sam za pravljenje ružica koristila slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.
Fil:
U šerpu sipati 800 ml mleka i 8 kašika šećera i sve to kuvati na pari. Sačekate da se mleko ugreje i dodate C puding od vanile i 6 kašika čvrstina (u 200 ml hladnog mleka umutite puding i čvrstin pa polako dodajte u toplo mleko). Smesu konstantno mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil ohladi.
Kora:
U posudu sipate mleveni keks, 250 g C šećera u prahu, 3 C vanilin šećera i malo gaziranog soka od pomorandže. Sve to lepo izmešajte, dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Po potrebi dodajte još soka, smesa ne treba da bude gusta.
Kada se fil ohladi, mikserom umutiti 1 margarin i 100 g C šećera u prahu i polako kašiku po kašiku dodavati puding u ovu smesu. Sve lepo izmešati dok se svi sastojci ne sjedine.
Postupak za filovanje:
Na odgovarajuću tacnu stavite koru od mlevenog keksa, preko kore stavite polovinu fila. Krem bananice iseckate i stavite preko fila. Piškote potopite u mleko i poredjajte preko krem bananica (samo malo provucite piškote kroz mleko, ne natapajte mnogo). Ostatak fila stavite preko piškota.
Umutite C šlag i dekorišite tortu po želji. Ja sam za pravljenje ružica koristila slatku pavlaku i čokoladu za kuvanje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.