burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Torta sa jagodama i ananasom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

oko 500 g očišćenih jagoda i ananasa

5 jaja

2 kesice C Želatina

2 kesice C Vanilin šećera

150 g C Šećera u prahu

500 ml slatke pavlake

1 kesica Kremfixa

2 pakovanja piškota

Za dekoraciju:

Kakao mrvice

jagode

ananas

Torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Pripremite voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu. Ostaviti želatin da nabubri: želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj činiji i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu u kojoj ste umutili žumanca i šećer, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati u mikrotalasoj, da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, par minuta, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hladjenjem kreće da steže.

Za to vreme umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa prah sećerom. Dodati prohladjenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

Naređati piškote u kalup veličine prečnika 28cm:
U duboki tanjir sipati oko 150 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 28 cm. Kada su piškote naređane prekrijte dno polovinom parfe krema, preko naredjajte očišćene jagode i ananas, pa sipajte preostali parfe krem.

Ostaviti 12-24 h u frižideru, da se dobro ohladi i stegne.

Tortu na kraju ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama i ananasom

Koraci pripreme

Pripremite voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu. Ostaviti želatin da nabubri: želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj činiji i ostaviti da nabubri.

Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu u kojoj ste umutili žumanca i šećer, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.

Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati u mikrotalasoj, da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, par minuta, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hladjenjem kreće da steže.

Za to vreme umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa prah sećerom. Dodati prohladjenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.

Naređati piškote u kalup veličine prečnika 28cm:
U duboki tanjir sipati oko 150 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 28 cm. Kada su piškote naređane prekrijte dno polovinom parfe krema, preko naredjajte očišćene jagode i ananas, pa sipajte preostali parfe krem.

Ostaviti 12-24 h u frižideru, da se dobro ohladi i stegne.

Tortu na kraju ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept