0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
oko 500 g očišćenih jagoda i ananasa
5 jaja
2 kesice C Želatina
2 kesice C Vanilin šećera
150 g C Šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
1 kesica Kremfixa
2 pakovanja piškota
Kakao mrvice
jagode
ananas
Pripremite voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu. Ostaviti želatin da nabubri: želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj činiji i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu u kojoj ste umutili žumanca i šećer, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati u mikrotalasoj, da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, par minuta, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hladjenjem kreće da steže.
Za to vreme umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa prah sećerom. Dodati prohladjenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
Naređati piškote u kalup veličine prečnika 28cm:
U duboki tanjir sipati oko 150 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 28 cm. Kada su piškote naređane prekrijte dno polovinom parfe krema, preko naredjajte očišćene jagode i ananas, pa sipajte preostali parfe krem.
Ostaviti 12-24 h u frižideru, da se dobro ohladi i stegne.
Tortu na kraju ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.
Pripremite voće:
Jagode očistiti i iseckati. Ananas takodje. Ako se koristi konzerviran ananas, ocediti ga od soka i odmeriti potrebnu količinu. Ostaviti želatin da nabubri: želatin pomešati sa 100 ml mleka u manjoj činiji i ostaviti da nabubri.
Priprema parfe krema:
U manjoj šerpi umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom par minuta, dok ne postanu penasta. U većoj šerpi ugrejati vodu do vrenja, pa preko nje staviti manju šerpu u kojoj ste umutili žumanca i šećer, nastaviti mućenje na pari još 5-7 minuta dok se žumanca ne ugreju i ne zgusnu.
Dodati želatin u mleku (ako se previše stegao, blago ga zagrejati u mikrotalasoj, da postane redak pa onda dodati u žumanca) i sve zajedno mutiti na pari još par minuta, da krem postane gladak. Ostaviti da se malo ohladi, par minuta, ne dugo, nego tek da smesa postane mlaka, jer želatin hladjenjem kreće da steže.
Za to vreme umutiti pavlaku:
U dubljoj činiji umutiti 500 ml slatke pavlake sa prah sećerom. Dodati prohladjenu smesu od žumanaca i želatina, pa zajedno kratko umutiti, da se dobije nežan parfe krem.
Naređati piškote u kalup veličine prečnika 28cm:
U duboki tanjir sipati oko 150 ml mleka. Piškote kratko umakati u mleko, i redjati na tacnu na koju je stavljen obruč od pleha za tortu prečnika 28 cm. Kada su piškote naređane prekrijte dno polovinom parfe krema, preko naredjajte očišćene jagode i ananas, pa sipajte preostali parfe krem.
Ostaviti 12-24 h u frižideru, da se dobro ohladi i stegne.
Tortu na kraju ukrasiti jagodama, ananasom i kakao mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.