0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30 parčeta
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30 parčeta
15 jaja
3 kesice C praška za pecivo
3 kesice C vanilin šećera
15 kašika brašna
6 kašika ulja
9 kašika šećera
1,5 l soka od jagoda
5 kesica C pudinga od jagoda
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
3 kesice C vanilin šećera
1 kg jagoda
300 g C krem šlaga
400 ml mleka
Za koru:
Umutiti posebno 5 belanceta i posebno 5 žumanceta sa 3 kašike šećera i 1 C vanilin šećer.
Zatim spojiti i izmešati pa postepeno dodavati 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo i 2 kašike ulja, razliti u pleh obložen pek papirom i peći u rerni 15 minuta na 180 stepeni.
Ponoviti postupak još 2 puta.
Za fil:
Skuvati 5 C kesica pudinga od jagoda u 1,5 l soku od jagoda (standardno skuvati kao i uvek od soka 1,5 l odvojiti 200 ml da razmuti puding).
Kada skuvate ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje (da se ne uhvati kora).
U drugoj posudi umutiti viljuškom 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu i 3 C kesica vanilin šećera, zatiim sjediniti sa prohlađenim pudingom lagano mikserom.
800 g jagoda iseckati na kolutove i dodati u fil (200 g ostaviti za dekoraciju).
Ređati i filovati tortu kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Na kraju umutiti 300 g C krem šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu jagodama.
Tortu ostaviti da prenoći u frižderu.
Za koru:
Umutiti posebno 5 belanceta i posebno 5 žumanceta sa 3 kašike šećera i 1 C vanilin šećer.
Zatim spojiti i izmešati pa postepeno dodavati 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo i 2 kašike ulja, razliti u pleh obložen pek papirom i peći u rerni 15 minuta na 180 stepeni.
Ponoviti postupak još 2 puta.
Za fil:
Skuvati 5 C kesica pudinga od jagoda u 1,5 l soku od jagoda (standardno skuvati kao i uvek od soka 1,5 l odvojiti 200 ml da razmuti puding).
Kada skuvate ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje (da se ne uhvati kora).
U drugoj posudi umutiti viljuškom 250 g margarina sa 250 g C šećera u prahu i 3 C kesica vanilin šećera, zatiim sjediniti sa prohlađenim pudingom lagano mikserom.
800 g jagoda iseckati na kolutove i dodati u fil (200 g ostaviti za dekoraciju).
Ređati i filovati tortu kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Na kraju umutiti 300 g C krem šlaga sa 400 ml hladnog mleka i dekorisati tortu jagodama.
Tortu ostaviti da prenoći u frižderu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.