0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9 jaja
9 kašika šećera
3 C vanilin šećera
9 kašika ulja
9 kašika mleka
9 kašika brašna
1,5 C prašak za pecivo
malo soka od jagode za natapanje
3 C pudinga od jagode
1 l soka od jagode
5 kašika šećera
1 margarin stoni (250 g)
200 g C šećera u prahu
200 g C šlaga
0,5 kg jagoda
Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera i 1 C vanilinim šećerom da bude penasto. Dodati 3 žumanca, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja.
Kada se to umuti dodati 3 kašike brašna i 1 praška za pecivo C. Kada je umućeno izliti u pleh u koji smo predhodno stavili pek papir ili ga podmazali.
Peći na 180°. Postupak ponoviti još 2 puta. Ostaviti kore da se ohlade.
Razmutiti puding u malo soka. Ostatak soka staviti na šporet i zagrevati na srednjoj jačini. Dodati šećer.
Kada se zagrejalo dodati razmućen puding i kuvati na umerenoj vatri uz konstantno mešanje.
Kada je kuvano prekriti kesom ili providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Kada je se ohladilo umutiti margarin i prah šećer da bude penasto. U to dodati puding i mutiti dok se smesa ne sjedini.
Jagode izrezati na kolutove. Umutiti C šlag.
Svaku koru premazati (vrlo malo natopiti) sokom od jagoda.
Filovati: kora, puding, jagode, šlag, kora, puding, jagode, šlag, kora.
Odozgo ukrasiti C šlagom.
Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera i 1 C vanilinim šećerom da bude penasto. Dodati 3 žumanca, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja.
Kada se to umuti dodati 3 kašike brašna i 1 praška za pecivo C. Kada je umućeno izliti u pleh u koji smo predhodno stavili pek papir ili ga podmazali.
Peći na 180°. Postupak ponoviti još 2 puta. Ostaviti kore da se ohlade.
Razmutiti puding u malo soka. Ostatak soka staviti na šporet i zagrevati na srednjoj jačini. Dodati šećer.
Kada se zagrejalo dodati razmućen puding i kuvati na umerenoj vatri uz konstantno mešanje.
Kada je kuvano prekriti kesom ili providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Kada je se ohladilo umutiti margarin i prah šećer da bude penasto. U to dodati puding i mutiti dok se smesa ne sjedini.
Jagode izrezati na kolutove. Umutiti C šlag.
Svaku koru premazati (vrlo malo natopiti) sokom od jagoda.
Filovati: kora, puding, jagode, šlag, kora, puding, jagode, šlag, kora.
Odozgo ukrasiti C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.