1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
300 g Petit keksa
300 ml Jogurta sa šumskim voćem
300 g Borovnica
300 ml Slatke pavlake
malo malo Miks dekoracija "noćno nebo"
Kombinacija hrskavosti petit keksa, osvežavajućih borovnica i nežnosti slatke pavlake stvara savršenu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti.
U većoj posudi izlomite petit keks. Nije potrebno da bude sitno usitnjen..
. Dodajte šećer u prahu i jogurt, pa pažljivo promešajte dok keks ne upije jogurt.
Nežno umešajte borovnice u smesu.
Ravnomerno rasporedite smesu sa keksom u okrugli kalup prečnika 16cm, pritiskajući je da se kompaktno slegne.
Stavite kalup u frižider i ostavite tortu da se stegne najmanje 2 sata, ili dok ne postane čvrsta.
U dubljoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete penastu smesu. Pazite da je ne premutite.
Izvadite tortu iz frižidera i nanesite umućenu slatku pavlaku ravnomerno preko nje, koristit špatulu kako biste poravnali.
Dekorišite tortu po želji, koristeći miks dekoracija "noćno nebo" ili druge dekoracije po vašem izboru - pustite mašti na volju!
Vratite tortu u frižider kako bi se slatka pavlaka dodatno stegla, barem još sat vremena pre posluživanja.
Kombinacija hrskavosti petit keksa, osvežavajućih borovnica i nežnosti slatke pavlake stvara savršenu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti.
U većoj posudi izlomite petit keks. Nije potrebno da bude sitno usitnjen..
. Dodajte šećer u prahu i jogurt, pa pažljivo promešajte dok keks ne upije jogurt.
Nežno umešajte borovnice u smesu.
Ravnomerno rasporedite smesu sa keksom u okrugli kalup prečnika 16cm, pritiskajući je da se kompaktno slegne.
Stavite kalup u frižider i ostavite tortu da se stegne najmanje 2 sata, ili dok ne postane čvrsta.
U dubljoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete penastu smesu. Pazite da je ne premutite.
Izvadite tortu iz frižidera i nanesite umućenu slatku pavlaku ravnomerno preko nje, koristit špatulu kako biste poravnali.
Dekorišite tortu po želji, koristeći miks dekoracija "noćno nebo" ili druge dekoracije po vašem izboru - pustite mašti na volju!
Vratite tortu u frižider kako bi se slatka pavlaka dodatno stegla, barem još sat vremena pre posluživanja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.