burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Torta sa Borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Sastojci za tortu:

Petit keksa 300 g

Jogurta sa šumskim voćem 300 ml

Borovnica 300 g

Slatke pavlake 300 ml

C Šećer u prahu 30 g

Miks dekoracija "noćno nebo" malo malo

Torta sa Borovnicama

Kombinacija hrskavosti petit keksa, osvežavajućih borovnica i nežnosti slatke pavlake stvara savršenu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti.

Koraci pripreme

1.

U većoj posudi izlomite petit keks. Nije potrebno da bude sitno usitnjen..

2

. Dodajte šećer u prahu i jogurt, pa pažljivo promešajte dok keks ne upije jogurt.

3.

Nežno umešajte borovnice u smesu.

4.

Ravnomerno rasporedite smesu sa keksom u okrugli kalup prečnika 16cm, pritiskajući je da se kompaktno slegne.

5.

Stavite kalup u frižider i ostavite tortu da se stegne najmanje 2 sata, ili dok ne postane čvrsta.

6.

U dubljoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete penastu smesu. Pazite da je ne premutite.

7.

Izvadite tortu iz frižidera i nanesite umućenu slatku pavlaku ravnomerno preko nje, koristit špatulu kako biste poravnali.

8.

Dekorišite tortu po želji, koristeći miks dekoracija "noćno nebo" ili druge dekoracije po vašem izboru - pustite mašti na volju!

9.

Vratite tortu u frižider kako bi se slatka pavlaka dodatno stegla, barem još sat vremena pre posluživanja.

Naši proizvodi

Torta sa Borovnicama

Kombinacija hrskavosti petit keksa, osvežavajućih borovnica i nežnosti slatke pavlake stvara savršenu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti.

Koraci pripreme

1.

U većoj posudi izlomite petit keks. Nije potrebno da bude sitno usitnjen..

2

. Dodajte šećer u prahu i jogurt, pa pažljivo promešajte dok keks ne upije jogurt.

3.

Nežno umešajte borovnice u smesu.

4.

Ravnomerno rasporedite smesu sa keksom u okrugli kalup prečnika 16cm, pritiskajući je da se kompaktno slegne.

5.

Stavite kalup u frižider i ostavite tortu da se stegne najmanje 2 sata, ili dok ne postane čvrsta.

6.

U dubljoj posudi, mikserom umutite slatku pavlaku dok ne dobijete penastu smesu. Pazite da je ne premutite.

7.

Izvadite tortu iz frižidera i nanesite umućenu slatku pavlaku ravnomerno preko nje, koristit špatulu kako biste poravnali.

8.

Dekorišite tortu po želji, koristeći miks dekoracija "noćno nebo" ili druge dekoracije po vašem izboru - pustite mašti na volju!

9.

Vratite tortu u frižider kako bi se slatka pavlaka dodatno stegla, barem još sat vremena pre posluživanja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept