burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Torta sa bananama, jabukama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

100 g četvrtastog keksa

3 banane

2 jabuke

1 kesica C Vanilin šećer

150 g mlevenih oraha

100 g mlevenog keksa

400 ml mleka

1 kesica (120 g) C Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina

250 ml mlečne slatke pavlake

3-4 kašike šećera

1 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

C šećer u prahu po ukusu

Za dekoraciju:

kakao mrvice

cvetići

šarene mrvice

Torta sa bananama, jabukama i orasima

Koraci pripreme

U kalup prečnika 26 cm poređajte četvrtasti keks.

Banane ispasirajte i dodajte jedan C Vanilin šećer.

Jabuke očistite i izrendajte, a zatim sjedinite sa pasiranom bananom. Dodajte orahe i mleveni keks, a posle svakog dodavanja promešajte.

Ovu smesu premažite preko četvrtastog keksa koji ste poređali u kalup 26 cm. Dok pripremate sledeći sloj ostavite u frižideru.

U mleko dodajte šećer i C puding, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku.

Ohlađeni puding mutite mikserom i dodajte kašike umućene slatke pavlake. Ovako dobijeni krem premažite preko voćnog fila i poravnajte.

Poslednji sloj je C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake. Odmeriti 150 ml hladnog mleka ili vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Ako želite slađi šlag, dodajte C šećer u prahu po ukusu. Dekorišite po želji i ukusu.

Naši proizvodi

Torta sa bananama, jabukama i orasima

Koraci pripreme

U kalup prečnika 26 cm poređajte četvrtasti keks.

Banane ispasirajte i dodajte jedan C Vanilin šećer.

Jabuke očistite i izrendajte, a zatim sjedinite sa pasiranom bananom. Dodajte orahe i mleveni keks, a posle svakog dodavanja promešajte.

Ovu smesu premažite preko četvrtastog keksa koji ste poređali u kalup 26 cm. Dok pripremate sledeći sloj ostavite u frižideru.

U mleko dodajte šećer i C puding, pa kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku.

Ohlađeni puding mutite mikserom i dodajte kašike umućene slatke pavlake. Ovako dobijeni krem premažite preko voćnog fila i poravnajte.

Poslednji sloj je C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake. Odmeriti 150 ml hladnog mleka ili vode (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati sadržaj kesice. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta.

Ako želite slađi šlag, dodajte C šećer u prahu po ukusu. Dekorišite po želji i ukusu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept