burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Torta Rada

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za kore:

6 jaja

6 kašika šećera

12 kašika mlevenih oraha

1 kašika brašna

1 kašičica C praška za pecivo

2 kašike ulja

Za krem:

1,5 l mleka

3 C pudinga sa ukusom vanile

4 kašike brašna

500 g margarina ili putera

350 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilin šećera

100 g čokolade za kuvanje

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

100 g C kokosa

Za dekoraciju:

2 kesice C šlaga

po želji čokolade

Torta Rada

Koraci pripreme

Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 stepeni oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.

Za krem u 3 dl mleka rastvorite C puding i brašno, a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu.

Posebno umutite margarin sa prah šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto, pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi mlevene orahe u treći mleveni keks i u četvri C kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.

Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa C kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom.

Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.

Naši proizvodi

Torta Rada

Koraci pripreme

Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 stepeni oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.

Za krem u 3 dl mleka rastvorite C puding i brašno, a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu.

Posebno umutite margarin sa prah šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto, pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi mlevene orahe u treći mleveni keks i u četvri C kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.

Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa C kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom.

Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept