0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašike ulja
1,5 l mleka
3 C pudinga sa ukusom vanile
4 kašike brašna
500 g margarina ili putera
350 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
100 g C kokosa
2 kesice C šlaga
po želji čokolade
Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.
Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 stepeni oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.
Za krem u 3 dl mleka rastvorite C puding i brašno, a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu.
Posebno umutite margarin sa prah šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto, pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi mlevene orahe u treći mleveni keks i u četvri C kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.
Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa C kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom.
Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.
Za kore mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, ml. orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.
Sipajte smesu u okrugli kalup prečnika 26 cm za torte koji ste obložili pek papirom i pecite u rerni na 180-200 stepeni oko pola sata (zavisno od rerne). Proverite čačkalicom ako je suva kora je pečena.
Za krem u 3 dl mleka rastvorite C puding i brašno, a ostatak mleka stavite da provri. Sipajte rastvoren puding u provrelo mleko i skuvajte gust krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se ne stvori kora na površinu.
Posebno umutite margarin sa prah šećerom i C vanilin šećerom dok ne postane penasto, pa ga dodajte kašiku po kašiku u ohlađen krem sve vreme muteći mikserom. Krem podelite na 4 dela pa u jedan dodajte rastopljenu čokoladu, u drugi mlevene orahe u treći mleveni keks i u četvri C kokos. Svaki deo posebno dobro umutite mikserom.
Ohlađenu koru presecite na dva dela, pa prvu koru stavite u kalup sa obručem u koji ste pekli koru, preko nje stavite krem sa keksom, preko krem sa C kokosom, zatim stavite drugu koru, pa preko nje krem sa orasima i na kraju krem sa čokoladom.
Ovako složenu tortu ostavite u frižider nekoliko časova a zatim skinite obruč i tortu odozgo ukrasite po želji šlagom i nožem seckanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.