burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija/

Torta - Ljubav u Parizu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
/

Sastojci

Za prvu koru:

5 kašika šećera

5 kašika brašna

5 jaja

C vanilin šećer

2 pune kašike mlevenih oraha

Za drugu koru:

5 kašika šećera

5 kašika brašna

5 jaja

malo ekstrata od vanile

2 pune kašike mlevenog keksa

Za fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

1 stoni margarin

250 g C kokosovog brašna

100 g C šećera u prahu

300 g jagoda (seckanih)

250 g C šlaga

3 dl hladne kisele vode ili mleka (po želji)

Torta - Ljubav u Parizu

Koraci pripreme

Za koru 1 izmutiti belanca sa šećerom, pa dodavati postepeno žumanca brašno, orahe i C vanilin šećer.

Staviti u pleh i peći na 180 C oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Drugu koru praviti na isti način sa malo izmenjenim sastojcima iz recepta.

Fil:
U 1 l mleka skuvati 3 C pudinga od vanile, kada se smesa ohladi dodati izmućen margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati C kokosovo brašno i sve lepo sjediniti.

Ostaviti da se malo prohladi u frižideru nekih pola sata.

Filovati:
Kora 1, pa fil u sredini, preko fila poređati seckane jagode, opet prekriti filom, pa drugom korom. Preko nje dekorisati šlagom koji pospemo C kokosovim brašnom i jagodama.

Naši proizvodi

Torta - Ljubav u Parizu

Koraci pripreme

Za koru 1 izmutiti belanca sa šećerom, pa dodavati postepeno žumanca brašno, orahe i C vanilin šećer.

Staviti u pleh i peći na 180 C oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Drugu koru praviti na isti način sa malo izmenjenim sastojcima iz recepta.

Fil:
U 1 l mleka skuvati 3 C pudinga od vanile, kada se smesa ohladi dodati izmućen margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati C kokosovo brašno i sve lepo sjediniti.

Ostaviti da se malo prohladi u frižideru nekih pola sata.

Filovati:
Kora 1, pa fil u sredini, preko fila poređati seckane jagode, opet prekriti filom, pa drugom korom. Preko nje dekorisati šlagom koji pospemo C kokosovim brašnom i jagodama.

Autor

Stojanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept