burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Torta Jagoda jogurt

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

200 g mlevenog keksa

140 g margarina

1 kašika rendane limunove korice

5 kašika ruma

Fil:

400 g C beli šlag

1 kašika rendane limunove korice

2 C vanilin šećera

130 g C šećera u prahu

800 ml grčkog jogurta

2 C želatina

10 kašika vode

500 g jagoda

Torta Jagoda jogurt

Koraci pripreme

Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.

Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.

U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).

Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.

Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.

Naši proizvodi

Torta Jagoda jogurt

Koraci pripreme

Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.

Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.

U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).

Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.

Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.

Autor

Terezija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept