0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
200 g mlevenog keksa
140 g margarina
1 kašika rendane limunove korice
5 kašika ruma
400 g C beli šlag
1 kašika rendane limunove korice
2 C vanilin šećera
130 g C šećera u prahu
800 ml grčkog jogurta
2 C želatina
10 kašika vode
500 g jagoda
Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.
Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.
U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).
Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.
Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.
Kora:
Margarin umesimo sa mlevenim keksom, rendanom limunovom koricom i rumom. Dobijenu masu utapkamo u kalup i formiramo koru.
Fil:
C šlag umutimo po uputstvu sa kesice i podelimo na dva dela.
U jedan deo sipamo jogurt, C šećer u prahu, C vanilin šećer i nabubreli C želatin koji smo ugrejali da bude tečan (kada zagrevamo moramo paziti da ne provri).
Sve izmiksamo i lagano umešamo naseckane jagode i rendanu limunovu koricu.
Dobijeni fil sipamo u kalup preko kore, odozgo namažemo drugi deo C šlaga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.