0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 jaja
10 kašika šećera
6 kašika čokolade u prahu
6 kašika mlake vode
2 C praška za pecivo
10 kašika brašna
1,2 kg višanja
600 ml soka od višanja
18 kašika šećera
120 g C čvrstina
100 g C šećera u prahu
100-150 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake
150 g za premazivanje gotove torte
Višnje pomešati sa 400 ml soka i šećerom da prokuvaju.
Zatim dodati C čvrstin rastvoren u 200 ml soka i skuvati kao puding.
Ispeći 2 kore od po 5 jaja, pa koru podeliti na dva dela.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom (po želji) sa C šećerom u prahu.
Filovanje: kora, fil sa višnjama, C šlag, kora, fil.
Tortu premazati C šlagom.
Višnje pomešati sa 400 ml soka i šećerom da prokuvaju.
Zatim dodati C čvrstin rastvoren u 200 ml soka i skuvati kao puding.
Ispeći 2 kore od po 5 jaja, pa koru podeliti na dva dela.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom (po želji) sa C šećerom u prahu.
Filovanje: kora, fil sa višnjama, C šlag, kora, fil.
Tortu premazati C šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.