burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10

Starinska torta sa bananama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10

Sastojci

3 zrele banane

150 g šećera

100 ml ulja

2 veća jajeta

100 ml kisele pavlake

1 kesica C vanilin šećera

naribana korica jedne pomorandže

300 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

1 prstohvat soli

100 g seckanih oraha

Glazura:

150 g neslanog krem sira

80 g putera

1 kesica C vanilin šećera

400 g C šećera u prahu

Starinska torta sa bananama i orasima

Koraci pripreme

Banane oljuštiti i ispasirati u fini pire. Dodati šećer, jaja, ulje, kiselu pavlaku i naribanu koricu pomorandže. Sve lagano umutiti mikserom na najslabijoj brzini.

Posebno izmešati brašno, C prašak za pecivo, malo soli i seckane orahe. Sjediniti sa prethodnim sastojcima u homogenu smesu.

Kalup za tortu (prečnika 20 cm) obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.

Proveriti drvenim štapićem da li je sredina pečena, pa ako je potrebno produžiti pečenje za još par minuta.

Ostaviti da se torta prohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je prebaciti na rešetku da se sasvim ohladi.

Napraviti glazuru od krem sira i C šećera u prahu.

Umutiti penasto krem sir sa puterom i C vanilin šećerom, pa postepeno umešati C šećer u prahu dok se ne dobije fina i glatka krema za premazivanje torte.

Tortu premazati pripremljenom glazurom i dekorisati polutkama oraha. Čuvati je na hladnom do služenja.

Naši proizvodi

Starinska torta sa bananama i orasima

Koraci pripreme

Banane oljuštiti i ispasirati u fini pire. Dodati šećer, jaja, ulje, kiselu pavlaku i naribanu koricu pomorandže. Sve lagano umutiti mikserom na najslabijoj brzini.

Posebno izmešati brašno, C prašak za pecivo, malo soli i seckane orahe. Sjediniti sa prethodnim sastojcima u homogenu smesu.

Kalup za tortu (prečnika 20 cm) obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.

Proveriti drvenim štapićem da li je sredina pečena, pa ako je potrebno produžiti pečenje za još par minuta.

Ostaviti da se torta prohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je prebaciti na rešetku da se sasvim ohladi.

Napraviti glazuru od krem sira i C šećera u prahu.

Umutiti penasto krem sir sa puterom i C vanilin šećerom, pa postepeno umešati C šećer u prahu dok se ne dobije fina i glatka krema za premazivanje torte.

Tortu premazati pripremljenom glazurom i dekorisati polutkama oraha. Čuvati je na hladnom do služenja.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept