0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8-10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8-10
3 zrele banane
150 g šećera
100 ml ulja
2 veća jajeta
100 ml kisele pavlake
1 kesica C vanilin šećera
naribana korica jedne pomorandže
300 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 prstohvat soli
100 g seckanih oraha
150 g neslanog krem sira
80 g putera
1 kesica C vanilin šećera
400 g C šećera u prahu
Banane oljuštiti i ispasirati u fini pire. Dodati šećer, jaja, ulje, kiselu pavlaku i naribanu koricu pomorandže. Sve lagano umutiti mikserom na najslabijoj brzini.
Posebno izmešati brašno, C prašak za pecivo, malo soli i seckane orahe. Sjediniti sa prethodnim sastojcima u homogenu smesu.
Kalup za tortu (prečnika 20 cm) obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.
Proveriti drvenim štapićem da li je sredina pečena, pa ako je potrebno produžiti pečenje za još par minuta.
Ostaviti da se torta prohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je prebaciti na rešetku da se sasvim ohladi.
Napraviti glazuru od krem sira i C šećera u prahu.
Umutiti penasto krem sir sa puterom i C vanilin šećerom, pa postepeno umešati C šećer u prahu dok se ne dobije fina i glatka krema za premazivanje torte.
Tortu premazati pripremljenom glazurom i dekorisati polutkama oraha. Čuvati je na hladnom do služenja.
Banane oljuštiti i ispasirati u fini pire. Dodati šećer, jaja, ulje, kiselu pavlaku i naribanu koricu pomorandže. Sve lagano umutiti mikserom na najslabijoj brzini.
Posebno izmešati brašno, C prašak za pecivo, malo soli i seckane orahe. Sjediniti sa prethodnim sastojcima u homogenu smesu.
Kalup za tortu (prečnika 20 cm) obložiti papirom za pečenje i sipati pripremljenu smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.
Proveriti drvenim štapićem da li je sredina pečena, pa ako je potrebno produžiti pečenje za još par minuta.
Ostaviti da se torta prohladi u kalupu desetak minuta, a zatim je prebaciti na rešetku da se sasvim ohladi.
Napraviti glazuru od krem sira i C šećera u prahu.
Umutiti penasto krem sir sa puterom i C vanilin šećerom, pa postepeno umešati C šećer u prahu dok se ne dobije fina i glatka krema za premazivanje torte.
Tortu premazati pripremljenom glazurom i dekorisati polutkama oraha. Čuvati je na hladnom do služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.