burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 20

Spiralna voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 20

Sastojci

Kora:

5 jaja

200 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

100 g brašna

50 g C čvrstina (gustina)

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike mlake vode

Fil:

700 ml mleka

10 kašika šećera

2 C pudinga sa ukusom vanile

200 g margarina

150 g C šećera u prahu

150-200 g ribizli (može i jagode, maline ili mešano voće)

100 g C šlaga za premaz

Spiralna voćna torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja, C vanilin šećer i šećer. Dodati brašno, C čvrstin (gustin), C prašak za pecivo i vodu. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati. Ostaviti da se skroz ohladi.

Odvojiti malo mleka i rastvotiti puding, a od ostalog sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti.

Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati. Odvojiti pola fila za premazivanje torte.

Izvaditi koru iz krpe, namazati je filom, posuti ribizlama pa iseći po široj stranici na pet jednakih traka.

Uzeti jednu traku i urolati je, pa tako staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa rolanjem sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug (gledano od gore dobija se kao spirala).

Od druge polovine fila premazati celu tortu. Umutiti šlag i naneti na tortu.

Po želji ukrasiti mrvicama čokolade ili voćem.

Naši proizvodi

Spiralna voćna torta

Koraci pripreme

Penasto umutiti jaja, C vanilin šećer i šećer. Dodati brašno, C čvrstin (gustin), C prašak za pecivo i vodu. Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati. Ostaviti da se skroz ohladi.

Odvojiti malo mleka i rastvotiti puding, a od ostalog sipati u odgovarajuću šerpu, dodati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti.

Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati. Odvojiti pola fila za premazivanje torte.

Izvaditi koru iz krpe, namazati je filom, posuti ribizlama pa iseći po široj stranici na pet jednakih traka.

Uzeti jednu traku i urolati je, pa tako staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa rolanjem sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug (gledano od gore dobija se kao spirala).

Od druge polovine fila premazati celu tortu. Umutiti šlag i naneti na tortu.

Po želji ukrasiti mrvicama čokolade ili voćem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept