burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-30

Sočna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-30

Sastojci

Biskvit:

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

3 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

Za fil:

5 kašika džema od kajsije ili jagode

1 l mleka

3 C pudinga

1 margarin

200 g C šećera u prahu

2 C krem šlaga po izboru

3 veće banane

Preliv za biskvit:

3 čaše šećera

3 čaše vode

Sočna torta

Koraci pripreme

Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet izmutiti pa dodati prosejano brašno, C kakao, C prašak za pecivo, lagano izmešati pa sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh, peći na 200 stepeni 10-15 min.

Dok se patišpanj peče staviti da se skuva preliv koji treba da vri 2-3 minuta.

Kada je kolač pečen lagano ga preliti vrućim prelivom i staviti da se hladi, a u međuvremenu skuvati fil.

Fil:
Skuvati puding u mleku, preručiti u posudu za mućenje, prekriti folijom da se ne uhvati korica i staviti da se hladi.

U međuvremenu umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa u njega lagano uz mućenje postepeno dodavati hladan puding i sve dobro izmutiti.

Zatim ohlađeni preliveni biskvit prebaciti na tablu i filovati - prvo džem u tankom sloju, pa banana isečena na krugove, pa vanila fil i na kraju C krem šlag.

Naši proizvodi

Sočna torta

Koraci pripreme

Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet izmutiti pa dodati prosejano brašno, C kakao, C prašak za pecivo, lagano izmešati pa sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh, peći na 200 stepeni 10-15 min.

Dok se patišpanj peče staviti da se skuva preliv koji treba da vri 2-3 minuta.

Kada je kolač pečen lagano ga preliti vrućim prelivom i staviti da se hladi, a u međuvremenu skuvati fil.

Fil:
Skuvati puding u mleku, preručiti u posudu za mućenje, prekriti folijom da se ne uhvati korica i staviti da se hladi.

U međuvremenu umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa u njega lagano uz mućenje postepeno dodavati hladan puding i sve dobro izmutiti.

Zatim ohlađeni preliveni biskvit prebaciti na tablu i filovati - prvo džem u tankom sloju, pa banana isečena na krugove, pa vanila fil i na kraju C krem šlag.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept