0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20-30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20-30
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
5 kašika džema od kajsije ili jagode
1 l mleka
3 C pudinga
1 margarin
200 g C šećera u prahu
2 C krem šlaga po izboru
3 veće banane
3 čaše šećera
3 čaše vode
Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet izmutiti pa dodati prosejano brašno, C kakao, C prašak za pecivo, lagano izmešati pa sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh, peći na 200 stepeni 10-15 min.
Dok se patišpanj peče staviti da se skuva preliv koji treba da vri 2-3 minuta.
Kada je kolač pečen lagano ga preliti vrućim prelivom i staviti da se hladi, a u međuvremenu skuvati fil.
Fil:
Skuvati puding u mleku, preručiti u posudu za mućenje, prekriti folijom da se ne uhvati korica i staviti da se hladi.
U međuvremenu umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa u njega lagano uz mućenje postepeno dodavati hladan puding i sve dobro izmutiti.
Zatim ohlađeni preliveni biskvit prebaciti na tablu i filovati - prvo džem u tankom sloju, pa banana isečena na krugove, pa vanila fil i na kraju C krem šlag.
Umutiti prvo belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet izmutiti pa dodati prosejano brašno, C kakao, C prašak za pecivo, lagano izmešati pa sipati u prethodno podmazan i brašnom posut pleh, peći na 200 stepeni 10-15 min.
Dok se patišpanj peče staviti da se skuva preliv koji treba da vri 2-3 minuta.
Kada je kolač pečen lagano ga preliti vrućim prelivom i staviti da se hladi, a u međuvremenu skuvati fil.
Fil:
Skuvati puding u mleku, preručiti u posudu za mućenje, prekriti folijom da se ne uhvati korica i staviti da se hladi.
U međuvremenu umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa u njega lagano uz mućenje postepeno dodavati hladan puding i sve dobro izmutiti.
Zatim ohlađeni preliveni biskvit prebaciti na tablu i filovati - prvo džem u tankom sloju, pa banana isečena na krugove, pa vanila fil i na kraju C krem šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.