0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
200 g oreo keksa
4 kašike meda
60 g putera
1 C vanilin šećer
500 g grčkog jogurta
350 ml slatke pavlake
100 g C šećera u prahu
10 g C želatina
50 g C kokosa
300 g jagoda
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 kašika C čvrstina
3 kašike soka od jagoda
2 C šlag krema od vanile
250 g bele čokolade
Puter i med otopiti na laganoj temperaturi. U posudu nasuti oreo keks i C vanilin šećer, promešati i nasuti smesu od putera i meda.
Sjedinite sve dobro i stavite u kalup.ostavite da se rashladi u frižideru.
Stavite jagode, šećer i C vanilin šećer da se kuvaju, kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodati C čvrstin koji ste izmešali sa malo soka od jagoda, kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Premazati preko sloja od keksa koji ste već prethodno napravili i vratiti u frižider.
U drugu posudu izmutiti slatku pavlaku, C šećer u prahu, dodajte grčki jogurt, sve to sjedinite, ubacite pripremljeni želatin koji ste otopili na tihoj vatri i C kokos i mutite dok ne bude lepa i gusta smesa.
Rasporedite preko voćnog fila i vratite u frižider.
Ganaš:
Izmutite C šlag krem i istopite na laganoj temperaturi belu čokoladu. Sve to sjedinite i ostavite malo da se prohladi pa prelijte preko torte.
Vratite da se rashladi.
Puter i med otopiti na laganoj temperaturi. U posudu nasuti oreo keks i C vanilin šećer, promešati i nasuti smesu od putera i meda.
Sjedinite sve dobro i stavite u kalup.ostavite da se rashladi u frižideru.
Stavite jagode, šećer i C vanilin šećer da se kuvaju, kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodati C čvrstin koji ste izmešali sa malo soka od jagoda, kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Premazati preko sloja od keksa koji ste već prethodno napravili i vratiti u frižider.
U drugu posudu izmutiti slatku pavlaku, C šećer u prahu, dodajte grčki jogurt, sve to sjedinite, ubacite pripremljeni želatin koji ste otopili na tihoj vatri i C kokos i mutite dok ne bude lepa i gusta smesa.
Rasporedite preko voćnog fila i vratite u frižider.
Ganaš:
Izmutite C šlag krem i istopite na laganoj temperaturi belu čokoladu. Sve to sjedinite i ostavite malo da se prohladi pa prelijte preko torte.
Vratite da se rashladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.