burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Slatka fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Podloga:

200 g oreo keksa

4 kašike meda

60 g putera

1 C vanilin šećer

Fil:

500 g grčkog jogurta

350 ml slatke pavlake

100 g C šećera u prahu

10 g C želatina

50 g C kokosa

Voćni fil:

300 g jagoda

3 kašike šećera

1 C vanilin šećer

1 kašika C čvrstina

3 kašike soka od jagoda

Ganaš:

2 C šlag krema od vanile

250 g bele čokolade

Slatka fantazija

Koraci pripreme

Puter i med otopiti na laganoj temperaturi. U posudu nasuti oreo keks i C vanilin šećer, promešati i nasuti smesu od putera i meda.

Sjedinite sve dobro i stavite u kalup.ostavite da se rashladi u frižideru.

Stavite jagode, šećer i C vanilin šećer da se kuvaju, kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodati C čvrstin koji ste izmešali sa malo soka od jagoda, kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Premazati preko sloja od keksa koji ste već prethodno napravili i vratiti u frižider.

U drugu posudu izmutiti slatku pavlaku, C šećer u prahu, dodajte grčki jogurt, sve to sjedinite, ubacite pripremljeni želatin koji ste otopili na tihoj vatri i C kokos i mutite dok ne bude lepa i gusta smesa.

Rasporedite preko voćnog fila i vratite u frižider.

Ganaš:
Izmutite C šlag krem i istopite na laganoj temperaturi belu čokoladu. Sve to sjedinite i ostavite malo da se prohladi pa prelijte preko torte.

Vratite da se rashladi.

Naši proizvodi

Slatka fantazija

Koraci pripreme

Puter i med otopiti na laganoj temperaturi. U posudu nasuti oreo keks i C vanilin šećer, promešati i nasuti smesu od putera i meda.

Sjedinite sve dobro i stavite u kalup.ostavite da se rashladi u frižideru.

Stavite jagode, šećer i C vanilin šećer da se kuvaju, kuvati oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodati C čvrstin koji ste izmešali sa malo soka od jagoda, kuvajte dok se sve lepo ne zgusne. Premazati preko sloja od keksa koji ste već prethodno napravili i vratiti u frižider.

U drugu posudu izmutiti slatku pavlaku, C šećer u prahu, dodajte grčki jogurt, sve to sjedinite, ubacite pripremljeni želatin koji ste otopili na tihoj vatri i C kokos i mutite dok ne bude lepa i gusta smesa.

Rasporedite preko voćnog fila i vratite u frižider.

Ganaš:
Izmutite C šlag krem i istopite na laganoj temperaturi belu čokoladu. Sve to sjedinite i ostavite malo da se prohladi pa prelijte preko torte.

Vratite da se rashladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept