0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
7 jaja
150 g margarina
200 g čokolade za kuvanje
130 g C šećera u prahu
120 g brašna
4 kašika mlevenih oraha
100 g šećera
250 g džema od jagode
200 g čokolade za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike C kakao praha
100 g svežih jagoda
50 g bele čokolade
Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati omekšali margarin. Sjedinite pažljivo sa umućenim belancima, mešajte varjačom. Dodati istopljenu čokoladu i promešajte.
Postepeno dodajete brašno i mlevene orahe. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ohlađenu koru isecite na dva jednaka dela, premazati džemom od jagode.
Stavite tortu malo u frižider pre nego što prelijete glazurom.
Pripremiti glazuru staviti čokoladu lomljenu na kocke, dodati mleko i C kakao, izmešati.
Ostaviti malo da se ohladi i preliti tortu. Dekorisati sa jagodama i izrendanom belom čokoladom.
Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.
Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati omekšali margarin. Sjedinite pažljivo sa umućenim belancima, mešajte varjačom. Dodati istopljenu čokoladu i promešajte.
Postepeno dodajete brašno i mlevene orahe. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ohlađenu koru isecite na dva jednaka dela, premazati džemom od jagode.
Stavite tortu malo u frižider pre nego što prelijete glazurom.
Pripremiti glazuru staviti čokoladu lomljenu na kocke, dodati mleko i C kakao, izmešati.
Ostaviti malo da se ohladi i preliti tortu. Dekorisati sa jagodama i izrendanom belom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.