burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Šaher torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore:

7 jaja

150 g margarina

200 g čokolade za kuvanje

130 g C šećera u prahu

120 g brašna

4 kašika mlevenih oraha

100 g šećera

Premazivanje kora:

250 g džema od jagode

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

150 ml mleka

2 kašike C kakao praha

Dekoracija:

100 g svežih jagoda

50 g bele čokolade

Šaher torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati omekšali margarin. Sjedinite pažljivo sa umućenim belancima, mešajte varjačom. Dodati istopljenu čokoladu i promešajte.

Postepeno dodajete brašno i mlevene orahe. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ohlađenu koru isecite na dva jednaka dela, premazati džemom od jagode.

Stavite tortu malo u frižider pre nego što prelijete glazurom.

Pripremiti glazuru staviti čokoladu lomljenu na kocke, dodati mleko i C kakao, izmešati.

Ostaviti malo da se ohladi i preliti tortu. Dekorisati sa jagodama i izrendanom belom čokoladom.

Naši proizvodi

Šaher torta

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg.

Umutiti žumanca sa C šećerom u prahu, dodati omekšali margarin. Sjedinite pažljivo sa umućenim belancima, mešajte varjačom. Dodati istopljenu čokoladu i promešajte.

Postepeno dodajete brašno i mlevene orahe. Sipajte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ohlađenu koru isecite na dva jednaka dela, premazati džemom od jagode.

Stavite tortu malo u frižider pre nego što prelijete glazurom.

Pripremiti glazuru staviti čokoladu lomljenu na kocke, dodati mleko i C kakao, izmešati.

Ostaviti malo da se ohladi i preliti tortu. Dekorisati sa jagodama i izrendanom belom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept