burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Ruska torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

15 jaja

20 kašika šećera

11 kašika brašna

9 kašika oraha

C prašak za pecivo

1/2 l mleka

3 kašike C griza

250 g C šećera u prahu

1 C vanilin šećer

250 g margarina

Ruska torta

Koraci pripreme

Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.

Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.

Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.

Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.

Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.

Naši proizvodi

Ruska torta

Koraci pripreme

Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.

Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.

Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.

Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.

Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.

Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept