0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
15 jaja
20 kašika šećera
11 kašika brašna
9 kašika oraha
C prašak za pecivo
1/2 l mleka
3 kašike C griza
250 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
250 g margarina
Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.
Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.
Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.
Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.
Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.
Umutiti 3 kore: po 5 belanaca i 3 žumanca, 3 kašike brašna, 3 kašike oraha, i 1/2 C praška za pecivo.
Fil:
1/2 l mleka sa 5 kašika šećera. 6 žumanca, 3 kašika C griza i 2 kašike brašna razmutiti sa kafenom šoljicom mleka.
Umutiti i polako sipati u kjučalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Kada se ohladi dodati 250 g umućenog margarina i 250 g C šećera u prahu.
Filovati kore i posuti totru mlevenim orasima.
Ukrasiti voćem iz slatkog ili jezgrama oraha.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.