burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Rolat tortica sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za piškotu:

4 jaja

4 kašike brašna

4 kašike šećera

2 kašike ulja

1 kesica C praška za pecivo

Za prvi fil:

200 g džema od jagode

200 g svežih jagoda

Za drugi fil:

250 ml slatke pavlake

250 g mascarpone sira

1 kesica C vanillin šećera

2 kašike C prah šećera

Rolat tortica sa jagodama

Koraci pripreme

Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno žumance.

Na kraju dodajte brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo i 2 kašike ulja pa sve to sjedinite špatulom.

Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stepeni. Kada ste izvadili ostavite da se ohladi.

Za prvi fil sveže jagode iznječite viljuškom, pomešajte sa džemom pa premažite preko ohlađene piškote.

Za drugi fil penasto umutite slatku pavlaku i 2 kašike prah šećera pa dodajte mascarpone sir i sve lepo sjedinite. Premažite ovaj fil preko prethodnog.

Piškotu presecite po dužoj stranici na tri jednaka dela.

Prvi deo urolajte pa na njega, nastavite drugi, a odmah i treći deo piškote tako da dobijete rolat.

Stavite na tacnu i ukrasite po želji.

Naši proizvodi

Rolat tortica sa jagodama

Koraci pripreme

Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Dodajte jedno po jedno žumance.

Na kraju dodajte brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo i 2 kašike ulja pa sve to sjedinite špatulom.

Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stepeni. Kada ste izvadili ostavite da se ohladi.

Za prvi fil sveže jagode iznječite viljuškom, pomešajte sa džemom pa premažite preko ohlađene piškote.

Za drugi fil penasto umutite slatku pavlaku i 2 kašike prah šećera pa dodajte mascarpone sir i sve lepo sjedinite. Premažite ovaj fil preko prethodnog.

Piškotu presecite po dužoj stranici na tri jednaka dela.

Prvi deo urolajte pa na njega, nastavite drugi, a odmah i treći deo piškote tako da dobijete rolat.

Stavite na tacnu i ukrasite po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept