0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
250 g C šećera u prahu
žele kocke po želji
4 banane
C šlag
Odvojiti belanca od žumanca i mutiti u posebnim posudama, šećer dodavati belancima.
Žumanca kada zapene dodati im brašno, C prašak za pecivo i C kakao.
Varjačom postepeno pomešati obe smese. Patišpanj se peče u plehu od rerne, staviti papir za pečenje na pleh. Peći koru 20-30 min. na 200 C°.
Kada je kora ispečena stavimo je u veliku vlažnu kuhinjsku krpu i zarolamo i ostavimo da se kora ohladi.
Puding skuvamo sa mlekom i ostavimo da se ohladi.
Umutimo 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i spojimo sa pudingom.
U to možemo dodati iseckani žele na kockice.
Koru razmotamo iz krpe i filujemo sa 2/3 fila na koje stavimo 4 banane.
Ponovo zarolamo i 1/3 fila premažemo rolat spolja.
Odozgo umutimo i namažemo C šlagom.
Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.
Odvojiti belanca od žumanca i mutiti u posebnim posudama, šećer dodavati belancima.
Žumanca kada zapene dodati im brašno, C prašak za pecivo i C kakao.
Varjačom postepeno pomešati obe smese. Patišpanj se peče u plehu od rerne, staviti papir za pečenje na pleh. Peći koru 20-30 min. na 200 C°.
Kada je kora ispečena stavimo je u veliku vlažnu kuhinjsku krpu i zarolamo i ostavimo da se kora ohladi.
Puding skuvamo sa mlekom i ostavimo da se ohladi.
Umutimo 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i spojimo sa pudingom.
U to možemo dodati iseckani žele na kockice.
Koru razmotamo iz krpe i filujemo sa 2/3 fila na koje stavimo 4 banane.
Ponovo zarolamo i 1/3 fila premažemo rolat spolja.
Odozgo umutimo i namažemo C šlagom.
Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.