burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Rolat sa bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

7 jaja

7 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašika C kakaoa

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil:

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

1 margarin

250 g C šećera u prahu

žele kocke po želji

4 banane

C šlag

Rolat sa bananama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca i mutiti u posebnim posudama, šećer dodavati belancima.

Žumanca kada zapene dodati im brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Varjačom postepeno pomešati obe smese. Patišpanj se peče u plehu od rerne, staviti papir za pečenje na pleh. Peći koru 20-30 min. na 200 C°.

Kada je kora ispečena stavimo je u veliku vlažnu kuhinjsku krpu i zarolamo i ostavimo da se kora ohladi.

Puding skuvamo sa mlekom i ostavimo da se ohladi.

Umutimo 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i spojimo sa pudingom.

U to možemo dodati iseckani žele na kockice.

Koru razmotamo iz krpe i filujemo sa 2/3 fila na koje stavimo 4 banane.

Ponovo zarolamo i 1/3 fila premažemo rolat spolja.

Odozgo umutimo i namažemo C šlagom.

Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.

Naši proizvodi

Rolat sa bananama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca i mutiti u posebnim posudama, šećer dodavati belancima.

Žumanca kada zapene dodati im brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Varjačom postepeno pomešati obe smese. Patišpanj se peče u plehu od rerne, staviti papir za pečenje na pleh. Peći koru 20-30 min. na 200 C°.

Kada je kora ispečena stavimo je u veliku vlažnu kuhinjsku krpu i zarolamo i ostavimo da se kora ohladi.

Puding skuvamo sa mlekom i ostavimo da se ohladi.

Umutimo 250 g margarina sa 200 g C šećera u prahu i spojimo sa pudingom.

U to možemo dodati iseckani žele na kockice.

Koru razmotamo iz krpe i filujemo sa 2/3 fila na koje stavimo 4 banane.

Ponovo zarolamo i 1/3 fila premažemo rolat spolja.

Odozgo umutimo i namažemo C šlagom.

Ostaviti preko noći u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept