burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Raffaello čizkejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Podloga:

200 g mlevenog keksa

50 g mlevenog badema

125 g maslaca

6 kašika mleka

Fil:

350 ml slatke pavlake

400 g krem sira

120 g C šećera u prahu

200 g bele čokolade

50 g lističa badema

50 g C kokosa

Ganaš:

150 g bele čokolade

75 ml slatke pavlake

Raffaello čizkejk

Koraci pripreme

Kora:
Maslac otopiti - malo prohladiti, pa dodati mleveni keks, bademe i sve sjediniti, dodati mleko i sjediniti dok se ne dobije smesa za podlogu.

Smesa treba da je mekša, pa po potrebi dodati još mleko ako ne dobijete odmah takvu smesu.

Smesu utapkati u kalup prečnika 22cm. Odložiti koru u frižidere dok se priprema fil.

Fil:
Belu čokoladu otopiti na pari i ostaviti je da se prohladi. Mutimo slatku pavlaku i ostavljamo je sa strane.

U posebnoj posudi mutimo krem sir sa šećerom u prahu, dodajemo belu čokoladu, mutiti sve dok se ne sjedini, a zatim dodati listiće badema i kokosovo brašno, sve ovo izmešati, a zatim dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano ručno sjediniti.

Rasporediti fil preko ohlađene kore i ostaviti sve u frižideru da se stegne.

Ganaš:
Ugrerjati salatku pavlaku u šerpici, sve do samog trenutka ključanja, ali ne dopustiti da proključa, skloniti je sa ringle i dodati joj izlomljenu čokoladu.

Ostaviti 1-2 min tako i zatim dobro izmešati dok se slatka pavlaka i čokolada ne povežu. Preliti čokoladu preko fila i vratiti u frižider da se sve to još neko vreme steže.

Nakon par sati torta je spremna za degustaciju! Dekorisati po želji.

Svakako, najbolje bi bilo da odstoji preko noći.

Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Raffaello čizkejk

Koraci pripreme

Kora:
Maslac otopiti - malo prohladiti, pa dodati mleveni keks, bademe i sve sjediniti, dodati mleko i sjediniti dok se ne dobije smesa za podlogu.

Smesa treba da je mekša, pa po potrebi dodati još mleko ako ne dobijete odmah takvu smesu.

Smesu utapkati u kalup prečnika 22cm. Odložiti koru u frižidere dok se priprema fil.

Fil:
Belu čokoladu otopiti na pari i ostaviti je da se prohladi. Mutimo slatku pavlaku i ostavljamo je sa strane.

U posebnoj posudi mutimo krem sir sa šećerom u prahu, dodajemo belu čokoladu, mutiti sve dok se ne sjedini, a zatim dodati listiće badema i kokosovo brašno, sve ovo izmešati, a zatim dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano ručno sjediniti.

Rasporediti fil preko ohlađene kore i ostaviti sve u frižideru da se stegne.

Ganaš:
Ugrerjati salatku pavlaku u šerpici, sve do samog trenutka ključanja, ali ne dopustiti da proključa, skloniti je sa ringle i dodati joj izlomljenu čokoladu.

Ostaviti 1-2 min tako i zatim dobro izmešati dok se slatka pavlaka i čokolada ne povežu. Preliti čokoladu preko fila i vratiti u frižider da se sve to još neko vreme steže.

Nakon par sati torta je spremna za degustaciju! Dekorisati po želji.

Svakako, najbolje bi bilo da odstoji preko noći.

Dekorisati po želji.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept