burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Rafaelo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kore (sastojci za 2 kore):

12 belanaca

200 g C kokosa

200 g šećera

6 kašika vode

Fil:

800 ml mleka

8 žumanaca

50 g šećera

2 C pudinga od vanile

20 g C čvrstina

100 g bele čokolade

250 g margarina

100 g C šećera u prahu

Fil sa šlagom:

300 g C šlag krema

300 ml mleka

500 g krem sira

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Umutite penasto belanca, pa zatim dodajte šećer, vodu i na kraju C kokosovo brašno.

Koru pecite u kalupu koji ste premazali uljem te posuli brašnom. Ponovite postupak dva puta.

Za fil umutite penasto žumanca, šećer, C puding od vanile, C čvrstin i dodajte u mleko i skuvajte.

U topao fil dodajte čokoladu i promešajte dok se ne otopi i ujednači sa filom.

Ostavite fil da se ohladi pa dodajte margarin i dobro umutite mikserom.

Umutite C šlag sa mlekom i dodati mu krem sir.

Filovati kora, žuti fil, beli fil.

Naši proizvodi

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Umutite penasto belanca, pa zatim dodajte šećer, vodu i na kraju C kokosovo brašno.

Koru pecite u kalupu koji ste premazali uljem te posuli brašnom. Ponovite postupak dva puta.

Za fil umutite penasto žumanca, šećer, C puding od vanile, C čvrstin i dodajte u mleko i skuvajte.

U topao fil dodajte čokoladu i promešajte dok se ne otopi i ujednači sa filom.

Ostavite fil da se ohladi pa dodajte margarin i dobro umutite mikserom.

Umutite C šlag sa mlekom i dodati mu krem sir.

Filovati kora, žuti fil, beli fil.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept