0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Komplikovano
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Komplikovano
Broj porcija:
20
15 jaja
3 C oblande
450 g šećera
250 g C šećera u prahu
200 g C kokosovog brašna
200 g pečenog badema
200 g lešnika
125 g putera
sok od jednog limuna
4 C krem šlaga
Svaka oblanda se peče oko 10 do 25 min na 150 C.
Oblanda sa kokosom kraće oko 10 min.
Umuti se fil od 5 belanaca sa 150 g šećera i 200 g C kokosa.
Namaže se ovom smesom grublja strana oblande i peče se na 150 stepeni 10-15 min.
Postupak je isti i za oblandu sa lešnikom i sa bademom. Najbolje je da se korice ranije ispeku jedan dan.
Fil se kuva tako što se pripremi najpre šerpa za kuvanje na pari. Zatim se 15 žumanaca umuti sa 250 g šećera i to je prvi deo fila.
Drugi fil je 125 g putera umućen sa sokom od limuna. Treći deo fila su umućena 4 C krem šlaga.
Kada se fil ohladi onda se svi sastojci ova tri fila spoje.
Filuje se tako da korica sa kokosom bude u sredini, kora fil, kora fil, kora fil. Trećinu fila ostaviti za gornji premaz.
Ostaviti da odstoji kako bi korice upile fil. Jedan dan bi bilo najbolje.
Zatim se umuti C šlag 3 kesice za gornji premaz i dekoraciju po želji sa rendanom čokoladom i C kokosovim brašnom.
Svaka oblanda se peče oko 10 do 25 min na 150 C.
Oblanda sa kokosom kraće oko 10 min.
Umuti se fil od 5 belanaca sa 150 g šećera i 200 g C kokosa.
Namaže se ovom smesom grublja strana oblande i peče se na 150 stepeni 10-15 min.
Postupak je isti i za oblandu sa lešnikom i sa bademom. Najbolje je da se korice ranije ispeku jedan dan.
Fil se kuva tako što se pripremi najpre šerpa za kuvanje na pari. Zatim se 15 žumanaca umuti sa 250 g šećera i to je prvi deo fila.
Drugi fil je 125 g putera umućen sa sokom od limuna. Treći deo fila su umućena 4 C krem šlaga.
Kada se fil ohladi onda se svi sastojci ova tri fila spoje.
Filuje se tako da korica sa kokosom bude u sredini, kora fil, kora fil, kora fil. Trećinu fila ostaviti za gornji premaz.
Ostaviti da odstoji kako bi korice upile fil. Jedan dan bi bilo najbolje.
Zatim se umuti C šlag 3 kesice za gornji premaz i dekoraciju po želji sa rendanom čokoladom i C kokosovim brašnom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.