burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Rafaelo torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za kore (2 kom.):

8 belanaca

150 g šećera

4 kašike vode

150 g C kokosa

Za fil:

800 ml mleka

2 C pudinga od vanile (ili slatke pavlake)

20 g C čvrstina

50 g šećera

100 g bele čokolade

250 g maslaca

100 g C šećera u prahu

400-500 C šlag krema

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne dobije glatka smesa, dok se sav šećer ne rastopi.

Dodati vodu i malo umutiti. Varjačom umešati C kokos.

Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu (prečnika 26 cm) na 200 stepeni oko 20 minuta.

Fil:
Veću količinu mleka staviti da se greje. Manju količinu mleka pomešati sa: C pudingom, C čvrstinom, 8 žumanaca i šećerom. Kada mleko provri, sjediniti i kuvati.

Skuvani fil skloniti sa vatre i u isti umešati 100 g bele čokolade. Ostaviti da se ohladi.

Maslac umutiti sa C šećerom u prahu. Sjadiniti sa hladnim filom. Slatku pavlaku takođe umutiti.

Filovanje: kora - 1/2 žutog fila - tanak sloj slatke pavlake - kora - 1/2 žutog fila i od gore (i sa strane) slatka pavlaka.

Naši proizvodi

Rafaelo torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodati šećer i mutiti dok se ne dobije glatka smesa, dok se sav šećer ne rastopi.

Dodati vodu i malo umutiti. Varjačom umešati C kokos.

Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu (prečnika 26 cm) na 200 stepeni oko 20 minuta.

Fil:
Veću količinu mleka staviti da se greje. Manju količinu mleka pomešati sa: C pudingom, C čvrstinom, 8 žumanaca i šećerom. Kada mleko provri, sjediniti i kuvati.

Skuvani fil skloniti sa vatre i u isti umešati 100 g bele čokolade. Ostaviti da se ohladi.

Maslac umutiti sa C šećerom u prahu. Sjadiniti sa hladnim filom. Slatku pavlaku takođe umutiti.

Filovanje: kora - 1/2 žutog fila - tanak sloj slatke pavlake - kora - 1/2 žutog fila i od gore (i sa strane) slatka pavlaka.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept