0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
10 belanca
20 kašika šećera
1 kašika sirćeta
200 g puslica
100 g bele mlečne čokolade
100 g crne mlečne čokolade
400 g margarina
500 g C šlag krema
300 g mleka u prahu
6 jaja
250 g C šećera u prahu
borovnice
Umutiti 10 belanca sa 20 kašika šećera i jednom kašikom sirćeta u čvrst sneg i razliti u pleh na papir za pečenje.
U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a odmah po stavljanju kore na pečenje smanjiti temperaturu na 100 - 150 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.
Nakon toga ostaviti da se peče i rernu ne otvarati sat vremena.
Kora je gotova kada se lepo osuši, potrebno je da bude hrskava, a ne mekana, a za to je potrebno da se suši 2 - 3 sata, u zavisnosti od belanaca.
Za to vreme umutiti 400 g margarina sa 250 g C šećera u prahu.
Zatim posebno umutiti 6 belanca, dodati 6 umućenih žumanca, a nakon toga dodati i umućeni margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati 300g mleka u prahu, ne stavljati odjednom kako se ne bi stvorile grudvice.
Sve to lepo umutiti i podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti 100 g bele čokolade, a u drugi deo 100 g crne čokolade.
Za treći fil umutiti 200 g šlag krema i dodati borovnice po ukusu.
Slaganje:
Staviti pečenu koru pa je najpre premazati filom sa belom čokoladom, zatim staviti fil sa borovnicama, a preko toga redjati puslice koje umačemo u crni fil.
Umutiti još 300 g šlag krema i premazati tortu.
Umutiti 10 belanca sa 20 kašika šećera i jednom kašikom sirćeta u čvrst sneg i razliti u pleh na papir za pečenje.
U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a odmah po stavljanju kore na pečenje smanjiti temperaturu na 100 - 150 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.
Nakon toga ostaviti da se peče i rernu ne otvarati sat vremena.
Kora je gotova kada se lepo osuši, potrebno je da bude hrskava, a ne mekana, a za to je potrebno da se suši 2 - 3 sata, u zavisnosti od belanaca.
Za to vreme umutiti 400 g margarina sa 250 g C šećera u prahu.
Zatim posebno umutiti 6 belanca, dodati 6 umućenih žumanca, a nakon toga dodati i umućeni margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati 300g mleka u prahu, ne stavljati odjednom kako se ne bi stvorile grudvice.
Sve to lepo umutiti i podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti 100 g bele čokolade, a u drugi deo 100 g crne čokolade.
Za treći fil umutiti 200 g šlag krema i dodati borovnice po ukusu.
Slaganje:
Staviti pečenu koru pa je najpre premazati filom sa belom čokoladom, zatim staviti fil sa borovnicama, a preko toga redjati puslice koje umačemo u crni fil.
Umutiti još 300 g šlag krema i premazati tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.