burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Puslica sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

10 belanca

20 kašika šećera

1 kašika sirćeta

200 g puslica

100 g bele mlečne čokolade

100 g crne mlečne čokolade

400 g margarina

500 g C šlag krema

300 g mleka u prahu

6 jaja

250 g C šećera u prahu

borovnice

Puslica sa borovnicama

Koraci pripreme

Umutiti 10 belanca sa 20 kašika šećera i jednom kašikom sirćeta u čvrst sneg i razliti u pleh na papir za pečenje.

U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a odmah po stavljanju kore na pečenje smanjiti temperaturu na 100 - 150 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.

Nakon toga ostaviti da se peče i rernu ne otvarati sat vremena.

Kora je gotova kada se lepo osuši, potrebno je da bude hrskava, a ne mekana, a za to je potrebno da se suši 2 - 3 sata, u zavisnosti od belanaca.

Za to vreme umutiti 400 g margarina sa 250 g C šećera u prahu.

Zatim posebno umutiti 6 belanca, dodati 6 umućenih žumanca, a nakon toga dodati i umućeni margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati 300g mleka u prahu, ne stavljati odjednom kako se ne bi stvorile grudvice.

Sve to lepo umutiti i podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti 100 g bele čokolade, a u drugi deo 100 g crne čokolade.

Za treći fil umutiti 200 g šlag krema i dodati borovnice po ukusu.

Slaganje:
Staviti pečenu koru pa je najpre premazati filom sa belom čokoladom, zatim staviti fil sa borovnicama, a preko toga redjati puslice koje umačemo u crni fil.

Umutiti još 300 g šlag krema i premazati tortu.

Naši proizvodi

Puslica sa borovnicama

Koraci pripreme

Umutiti 10 belanca sa 20 kašika šećera i jednom kašikom sirćeta u čvrst sneg i razliti u pleh na papir za pečenje.

U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni, a odmah po stavljanju kore na pečenje smanjiti temperaturu na 100 - 150 stepeni, u zavisnosti od jačine rerne.

Nakon toga ostaviti da se peče i rernu ne otvarati sat vremena.

Kora je gotova kada se lepo osuši, potrebno je da bude hrskava, a ne mekana, a za to je potrebno da se suši 2 - 3 sata, u zavisnosti od belanaca.

Za to vreme umutiti 400 g margarina sa 250 g C šećera u prahu.

Zatim posebno umutiti 6 belanca, dodati 6 umućenih žumanca, a nakon toga dodati i umućeni margarin sa šećerom, zatim postepeno dodavati 300g mleka u prahu, ne stavljati odjednom kako se ne bi stvorile grudvice.

Sve to lepo umutiti i podeliti na 2 dela, u jedan deo staviti 100 g bele čokolade, a u drugi deo 100 g crne čokolade.

Za treći fil umutiti 200 g šlag krema i dodati borovnice po ukusu.

Slaganje:
Staviti pečenu koru pa je najpre premazati filom sa belom čokoladom, zatim staviti fil sa borovnicama, a preko toga redjati puslice koje umačemo u crni fil.

Umutiti još 300 g šlag krema i premazati tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept