burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Posni banana rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Za koru:

250 g mlevenih oraha

200 g šećera

300 ml belog vina

200 g brašna

2 pune kašičice C sode bikarbone

3 kašike ulja

Za fil:

2 kesice C pudinga od vanile

10 kašika šećera

700 ml vode

1 kesica C vanilin šećera

200 g margarina

100 g C šećera u prahu

4 banane

Za dekoraciju:

2 kesice posnog šlaga

kisele vode - po potrebi

4-5 posnih pralina

Posni banana rolat

Koraci pripreme

Izmešati mlevene orahe, šećer, vino, ulje i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom. Lepo sve umutiti, pazeći da ne ostanu grudvice.

Masu izliti u podmazan pleh obložen pek-papirom i peći oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečenu koru prebaciti na mokru krpu i pažljivo uviti u rolat.

Malo vode odvojiti za puding, a ostatak staviti da se kuva zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada voda počne da vri, umešati C puding i kuvati dok se ne zgusne.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu, pa toj smesi dodati ohlađen puding i lepo sjediniti.

Odviti pripremljenu, ohlađenu koru i premazati je sa 2/ 3 fila. Na sredinu uzduž poređati banane (prethodno poprskane limunovim sokom).

Rolat ponovo pažljivo uviti. Zatim ga sa svih strana premazati preostalom trećinom fila.

Umutiti posni šlag sa kiselom vodom i premazati rolat šlagom.

Praline izrendati, pa ih rasporediti preko šlaga.

Naši proizvodi

Posni banana rolat

Koraci pripreme

Izmešati mlevene orahe, šećer, vino, ulje i brašno pomešano sa C sodom bikarbonom. Lepo sve umutiti, pazeći da ne ostanu grudvice.

Masu izliti u podmazan pleh obložen pek-papirom i peći oko 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pečenu koru prebaciti na mokru krpu i pažljivo uviti u rolat.

Malo vode odvojiti za puding, a ostatak staviti da se kuva zajedno sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada voda počne da vri, umešati C puding i kuvati dok se ne zgusne.

Margarin umutiti sa C šećerom u prahu, pa toj smesi dodati ohlađen puding i lepo sjediniti.

Odviti pripremljenu, ohlađenu koru i premazati je sa 2/ 3 fila. Na sredinu uzduž poređati banane (prethodno poprskane limunovim sokom).

Rolat ponovo pažljivo uviti. Zatim ga sa svih strana premazati preostalom trećinom fila.

Umutiti posni šlag sa kiselom vodom i premazati rolat šlagom.

Praline izrendati, pa ih rasporediti preko šlaga.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept