burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Posna torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

800 g posnog keksa

1,5 l fante

400 g posne čokolade

2 kesice C vanilin šećera

8 kašika ulja

250 g posnog margarina

500 g malina

250 g šećera+ 6 kašika

100 g C šećera u prahu

6 C pudinga od vanile

Posna torta sa malinama

Koraci pripreme

Staviti u litri fante 6 kašika šećera i skuvati. Dok se to kuva, u preostalom soku rastvoriti 4 C pudinga od vanile i 2 kesice C vanilin šećera.

Zakuvati puding na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu.

Ovoj umućenoj masi dodavati postepeno kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i mutiti sve vreme.

Za voćni fil staviti da se kuva 200 ml vode zajedno sa malinama i 250 g šećera. Kuvati oko 10- 15 minuta.

U 150 ml vode razmutiti dva C pudinga od vanile i sve ukuvati u smesu sa malinama. Kad se dobro zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Čokoladu otopiti na laganoj vatri sa malo ulja.

Finalni postupak:
Keks kratko potapati u malo fante i ređati na pripremljenu tacnu. Premazati ga otopljenom čokoladom i staviti na kratko u frižider da se lepo stegne. Preko njega staviti žuti fil, pa crveni fil. Potom ponovo red keksa- otopljena čokolada- žuti fil- crveni fil i tako redom dok ima materijala.

Pripremljenu tortu ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Posna torta sa malinama

Koraci pripreme

Staviti u litri fante 6 kašika šećera i skuvati. Dok se to kuva, u preostalom soku rastvoriti 4 C pudinga od vanile i 2 kesice C vanilin šećera.

Zakuvati puding na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu.

Ovoj umućenoj masi dodavati postepeno kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i mutiti sve vreme.

Za voćni fil staviti da se kuva 200 ml vode zajedno sa malinama i 250 g šećera. Kuvati oko 10- 15 minuta.

U 150 ml vode razmutiti dva C pudinga od vanile i sve ukuvati u smesu sa malinama. Kad se dobro zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.

Čokoladu otopiti na laganoj vatri sa malo ulja.

Finalni postupak:
Keks kratko potapati u malo fante i ređati na pripremljenu tacnu. Premazati ga otopljenom čokoladom i staviti na kratko u frižider da se lepo stegne. Preko njega staviti žuti fil, pa crveni fil. Potom ponovo red keksa- otopljena čokolada- žuti fil- crveni fil i tako redom dok ima materijala.

Pripremljenu tortu ukrasiti po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept