0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
800 g posnog keksa
1,5 l fante
400 g posne čokolade
2 kesice C vanilin šećera
8 kašika ulja
250 g posnog margarina
500 g malina
250 g šećera+ 6 kašika
100 g C šećera u prahu
6 C pudinga od vanile
Staviti u litri fante 6 kašika šećera i skuvati. Dok se to kuva, u preostalom soku rastvoriti 4 C pudinga od vanile i 2 kesice C vanilin šećera.
Zakuvati puding na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu.
Ovoj umućenoj masi dodavati postepeno kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i mutiti sve vreme.
Za voćni fil staviti da se kuva 200 ml vode zajedno sa malinama i 250 g šećera. Kuvati oko 10- 15 minuta.
U 150 ml vode razmutiti dva C pudinga od vanile i sve ukuvati u smesu sa malinama. Kad se dobro zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri sa malo ulja.
Finalni postupak:
Keks kratko potapati u malo fante i ređati na pripremljenu tacnu. Premazati ga otopljenom čokoladom i staviti na kratko u frižider da se lepo stegne. Preko njega staviti žuti fil, pa crveni fil. Potom ponovo red keksa- otopljena čokolada- žuti fil- crveni fil i tako redom dok ima materijala.
Pripremljenu tortu ukrasiti po želji.
Staviti u litri fante 6 kašika šećera i skuvati. Dok se to kuva, u preostalom soku rastvoriti 4 C pudinga od vanile i 2 kesice C vanilin šećera.
Zakuvati puding na uobičajen način i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu.
Ovoj umućenoj masi dodavati postepeno kašiku po kašiku ohlađenog pudinga i mutiti sve vreme.
Za voćni fil staviti da se kuva 200 ml vode zajedno sa malinama i 250 g šećera. Kuvati oko 10- 15 minuta.
U 150 ml vode razmutiti dva C pudinga od vanile i sve ukuvati u smesu sa malinama. Kad se dobro zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri sa malo ulja.
Finalni postupak:
Keks kratko potapati u malo fante i ređati na pripremljenu tacnu. Premazati ga otopljenom čokoladom i staviti na kratko u frižider da se lepo stegne. Preko njega staviti žuti fil, pa crveni fil. Potom ponovo red keksa- otopljena čokolada- žuti fil- crveni fil i tako redom dok ima materijala.
Pripremljenu tortu ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.