burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posna kinder torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za podlogu:

300 g posnog mlevenog keksa

125 g margarina sobne temperature

100 g C šećera u prahu

100 g mlevenih oraha

140 ml soka od pomorandže

Za fil:

1 l sojinog mleka (ili vode)

250 g šećera

3 C pudinga od vanile

5 kašika brašna

250 g margarina

100 g posne čokolade

100 g C kokosa

150 g posnog keksa u komadu

200 ml soka od pomorandže

Za dekoraciju 200 g C šlaga

Posna kinder torta

Koraci pripreme

U posudu staviti mleveni keks, orahe, C prah šećer, margarin iseckan na kockice i sok pa sve zamesiti dok se ne dobije glatka masa koju ćemo koristiti kao podlogu za tortu. Masu možemo naneti direktno na tacnu i rastanjiti debljine 1cm pa oblikovati pravougaonik ili je naneti pa rastanjiti u kalupu za kolače.

800 ml sojinog mleka (ili vode) stavimo da se kuva sa 150 g šećera, dok u preostalo mleko razmutimo C puding, preostali šećer i brašno. Kada mleko provri, sklonimo ga sa vatre i ulijemo pripremljen puding i neprekidno mesamo dok se fil ne zgusne. Kada se fil skuvao, potrebno ga je pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Ohlađen fil prvo izradimo mikserom, pa dodamo sitno iseckan margarin sobne temperature i nastavimo mutiti. Zatim u jednu polovinu fila dodamo 100 g C kokosa a u drugu polovinu 100 g otopljene i prohladjene čokolade na pari.

Na pripremljenu podlogu od mlevenog keksa nanesemo prvo žuti fil, pa preko stavimo komade keksa koje smo umakali u sok od pomorandže, pa preko keksa nanesemo braon fil i celu tortu dekorisemo sa umućenim posnim šlagom.

Naši proizvodi

Posna kinder torta

Koraci pripreme

U posudu staviti mleveni keks, orahe, C prah šećer, margarin iseckan na kockice i sok pa sve zamesiti dok se ne dobije glatka masa koju ćemo koristiti kao podlogu za tortu. Masu možemo naneti direktno na tacnu i rastanjiti debljine 1cm pa oblikovati pravougaonik ili je naneti pa rastanjiti u kalupu za kolače.

800 ml sojinog mleka (ili vode) stavimo da se kuva sa 150 g šećera, dok u preostalo mleko razmutimo C puding, preostali šećer i brašno. Kada mleko provri, sklonimo ga sa vatre i ulijemo pripremljen puding i neprekidno mesamo dok se fil ne zgusne. Kada se fil skuvao, potrebno ga je pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Ohlađen fil prvo izradimo mikserom, pa dodamo sitno iseckan margarin sobne temperature i nastavimo mutiti. Zatim u jednu polovinu fila dodamo 100 g C kokosa a u drugu polovinu 100 g otopljene i prohladjene čokolade na pari.

Na pripremljenu podlogu od mlevenog keksa nanesemo prvo žuti fil, pa preko stavimo komade keksa koje smo umakali u sok od pomorandže, pa preko keksa nanesemo braon fil i celu tortu dekorisemo sa umućenim posnim šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept